Gülse Birsel'den Nilhan Osmanoğlu'na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim'

Gülse Birsel'den Nilhan Osmanoğlu'na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim' uyarısı. Gülse Birsel Hürriyet gazetesindeki yazısında Nilhan Osmanoğlu'a gönderme yaptı. Gülse Birsel 2’nci Abdülhamit’in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu’na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim' dedi.

Gülse Birsel bu günkü köşe yazısında Nilhan Osmanoğlu'na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim' uyarısında bulundu. Oyuncu ve senarist Gülse Birsel Hürriyet gazetesindeki yazısında 2’nci Abdülhamit’in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu’na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim' dedi.

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel'in bu günkü yazısı sosyal medyada olay oldu. Birsel Hürriyet gazetesindeki köşesinde, son dönemde söylemleriyle adından sıkça söz ettiren 2’nci Abdülhamit’in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu’nu iğneleyen bir yazı kaleme aldı.

Glse_Birsel_prenses

Nihal Osmanoğlu Anayasa referandumuna destek olmuştu. Osmanoğlu geçtiğimiz günlerde “Parlamenter sistem canımıza yetti” açıklamasında bulunmuştu. Nihal Osmanoğlu geçtiğimiz yıllarda dile getirdiği Galatasaray Adası (Suada) dahil olmak üzere miras talebi de yeniden gündeme taşınmıştı.

Gülse Birsel “Kusura bakma bebeğim artık prenses benim” başlıklı yazısında soranlar için “Ordu Gölköylü Feyzullah Bey ve Uşak Merkez ilçesinden Asım Bey’in torunu” olduğunu belirterek, cumhuriyetin ve parlamenter sistemin sayesinde, devlet okullarında aldığı eğitimi ile dünyanın en iyi üniversitelerinden birine kabul edildiğini ve 15 yıldır bilinen işlere imza attığını anımsattı.

Birsel, bu topraklarda sultanlığın tepeden inme bir durum olmadığını işaret ederek, Osmanoğlu’na şöyle seslendi:

“Evet piremses gibi hayatım var o ayrı da esas gülüyorlar, tanıyorlar, seviyorlar, sayıyorlar. Kime sorsan gösterir. Kalplerde taht kurdum desem yeridir, affedersin! Yani kusura bakma, artık prenses benim! Biziz! E cumhuriyet böyle bir şey. Krallık, kraliçelik bedava değil. Bileğinin hakkıyla. Yani kadın, erkek, fakir, zengin, köylü, kentli, herkes kral olabiliyor o ‘canınıza yeten düzende’… ‘Since 1923’!”

Birsel, miras talebiyle ilgili de, o toprakların artık tüm halka ait olduğunu belirterek, şu satırları yazdı:

“Nilhan Sultan Hanımefendi Hazretleri, canınıza da yetse, yapacak bir şey yok. Ayaklar baş oldu, sorma bacım! Galatasaray Adası’nı filan vermeyeceğim size çünkü artık orası bizim kraliyet ailesinin. Dava da açma, kraliyet ailesi kalabalık, 80 milyonuz hangimizle uğraşacaksın?”

glse_birsel_kimdir

Gülse Birsel kimdir?

Gülse Birsel kimdir, Türk gazeteci, yazar, oyuncu, sunucu, senarist ve yapımcıdır.

Şener soyadı ile 11 Mart 1971 yılında İstanbul‘da doğan Gülse Birsel, liseyi Beyoğlu Anadolu Lisesi‘nde bitirdikten sonra öğrenimine Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü‘nde devam etti. Üniversitenin ikinci yılında gazeteciliğe merak sardı ve Aktüel dergisinde muhabir olarak çalışmaya başladı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 1994 yılında Amerika‘ya gitti. New York, Colombia Üniversitesi‘nde sinema üzerine master yaptı. 1996 yılında tekrar Türkiye’ye dönen Gülse Birsel üç ay boyunca ATV‘de kahvaltı bülteninin dış haberlerini hazırladı. Ardından, bir yıl boyunca Esquire dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Esquire‘dan sonra Harper’s Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğini yapan Gülse Birsel, Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çıkarttı.

2002 yılına kadar Harper’s Bazaar‘dan başka FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin de yayın koordinatörlüğünü yürüttü. Mart 2002‘den itibaren bir müddet süre Atv’de yayınlanan g.a.g.‘ın metin yazarlığı ve sunuculuğunu yapan Gülse Birsel Aralık 2001‘de Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığına getirildi.

Mart 2003‘te köşe yazıları ve bazı g.a.g. metinlerinden oluşan “Gayet Ciddiyim” adlı ilk kitabını ve Mayıs 2004‘te “Hala Ciddiyim!” adlı ikinci kitabını yayımladı.

Şubat 2004‘te ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Avrupa Yakası adlı dizinin senaristliğini üstlenmesinin yanı sıra oyuncu kadrosunda da yer aldı. 21 Ocak 2005‘te vizyona giren Hırsız Var! adlı sinema filmi, Gülse Birsel’in ilk film projesi olarak portföyünde yerini aldı.

Gülse Birsel 2012 yılında hem senaryosunu yazıp hem oynadığı “Yalan Dünya” adlı sitcom dizisi ile de başarıyı yakalamıştır.

1999 Ağustosunda Murat Birsel ile evlendi.

Gülse Birsel'den Nilhan Osmanoğlu'na 'kusura bakma bebeğim artık prenses benim' ile ilgili etiketler Gülse Birsel Hürriyet nilhan osmanoğlu prenses benim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.