Güçlenen ilişkiler rahatsız etti! Yunan bakandan hadsiz Türkiye çıkışı!

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez arasında gerçekleşen görüşmeler, Yunanistan’da rahatsızlığa sebep oldu. İspanyol Başbakan’ın, Türkiye ile her alanda iş birliğini artırmaya yönelik isteğini aktaran açıklamalarının ardından Türkiye ile askeri alanda atılacak ortak adımlar, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kritik bir görüşme gerçekleştiren İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, iki ülke arasında gelişen iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dünyaya duyurmuştu. Türkiye'nin AB ile tam üyelik sürecinin gerekliliğine dikkat çekmesinin ardından ekonomik iş birliğini güçlendiren İspanya'nın Türkiye ile olan yakınlığı, imzalanan anlaşmalarla da belgelenmişti.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN KÜSTAH AÇIKLAMALAR

İki ülke arasında gelişen ilişkiler, özellikle Yunanistan tarafından oldukça yakından takip ediliyordu.

Son olarak İspanya kanadından gelen, Akdeniz bölgesinde Türkiye ile askeri iş birliğine geliştirmeye yönelik açıklamalar, Yunan hükümetini bir kez daha alarma geçirdi.

Avrupa Birliği (AB) ve İş birliği Bakanı Jose Manuel Albares Bueno ile İspanya'da bir görüşme gerçekleştiren Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu görüşmenin hemen ardından Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Derinleşen İspanya ve Türkiye ilişkilerine dikkati çeken Dendias, AB üye ülkelerinin, "saldırgan ya da bölgesel istikrarı bozacak eylemler"de kullanılabilecek askeri ekipman ve teknoloji ihraç etmemekle yükümlü olduğunu söyleyerek, Albares'ten İspanya'nın AB çerçevesinde hareket edeceğine dair söz aldığını iddia etti.

Yaptığı açıklamada, "İspanya'nın Türkiye ile askeri iş birliğini ilerletme isteğinden oldukça endişe duyuyorum." ifadelerini kullanan Dendias, Türkiye'nin bölgedeki istikrarı bozan bir unsur olduğunu söylemesiyle de hadsiz çıkışını sürdürdü.

Güçlenen ilişkiler rahatsız etti! Yunan bakandan hadsiz Türkiye çıkışı! ile ilgili etiketler Yunanistan yunan bakan ispanya başbakanı pedro sanchez
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.