GSS borcu olanlar dikkat! Hemen başvuru yapanların borçlarını devlet ödüyor! Tek bir şart var…

Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinizi ödemekte zorlanıyor musunuz? Yalnız değilsin. Pek çok insan kendilerini zor bir mali durumda buluyor ve sigorta ödemelerini karşılayamıyor. Ama devletin size yardım edebileceğini biliyor muydunuz? Haberimizde GSS primlerinizi nasıl devletten ödetebileceğinizi ve borca düşmekten nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağız.

GSS primlerinizi ödemekte zorlanıyorsanız geç kalmayın. Devlet desteği almaya uygun olup olmadığınızı görmek için mümkün olan en kısa sürede bunları yapın.

GSS NEDİR? KİMLERE UYGULANIR?

Ayrıntılara girmeden önce, GSS'nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını açıklayalım. Genel Sağlık Sigortası, ülke genelinde tek merkezden sağlık sigortası teminatı sağlayan bir sistemdir. Bir işte çalışan veya sigortalı olan kişiler bakmakla yükümlü oldukları kişilere Genel Sağlık Sigortası hakkı sağlayabilir.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre 18 yaşını doldurmamış çocuklar, ebeveynleri sigortalı olsun ya da olmasın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla sağlık hizmeti alabilirler. Ayrıca, eğitimlerini tamamlayan gençler artık ebeveynleri aracılığıyla sağlık hizmeti alamamakta ve GSS primi ödemekle yükümlü tutulmaktadır.

Ancak sosyal devlet anlayışının bir göstergesi olarak 18 yaşını doldurmamış ve eğitim hayatına devam eden her çocuğun sigorta primi devlet tarafından ödenmektedir. 18 yaşını dolduran vatandaşların GSS kapsamına alınması zorunlu olup, çalışma nedeniyle sigortalı olmayanlar ise kendi primlerini ödemek zorundadır.

DEVLET NASIL YARDIMCI OLACAK?

GSS borcu olanlar dikkat! Hemen başvuru yapanların borçlarını devlet ödüyor! Tek bir şart var…

GSS primlerinizi ödemekte zorlanıyorsanız devletten yardım almanın bir yolu var. Hanede kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan ve sosyal güvencesi olmayan kişilerin primleri devlet tarafından karşılanabilmektedir. Bu yardım Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Bu destekten faydalanmak için gelir testi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu test, gelirinizin yanı sıra ailenizin ev, araba ve dükkan gibi varlıklarını da dikkate alır. Geliriniz belli bir eşiğin altında ise devlet aylık olarak GSS primlerinizi karşılayacaktır.

Gelir testi başvurusunda bulunmak için yerel sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınızı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sigorta primlerinizle borca girmeden önce bunu yapmanız önemlidir. Aksi takdirde gelir testinden önceki borcun yine de ödenmesi gerekecek.

GSS borcu olanlar dikkat! Hemen başvuru yapanların borçlarını devlet ödüyor! Tek bir şart var… ile ilgili etiketler GSS devlet borç Ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.