GSS borçlarına af geldi mi? GSS borçları silinecek mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayladığı 80 maddelik Torba Yasada, vatandaşların büyük bir merakla beklediği önemli bir düzenleme yer alıyor. Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına af getiren madde detayları merak ediliyor. Meclis'in onayıyla hayata geçecek olan bu yasa değişikliği, milyonlarca kişinin finansal durumunu olumlu yönde etkileyecek nitelikte bir gelişme oldu. Peki, GSS borçlarına af geldi mi? GSS borçları silinecek mi? İşte GSS borçları hakkında merak edilen ayrıntılar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) onaylanacak 80 maddelik Torba Yasada, geniş kapsamlı düzenlemeler arasında öne çıkan bir madde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına af getirilmesi oldu. Peki, GSS borçlarına af geldi mi? GSS borçları silinecek mi? Detaylar haberimizde...

GSS borçlarına af geldi mi? GSS borçları silinecek mi?

GSS BORÇLARINA AF GELECEK Mİ?

Yasa teklifinde yer alan 54. madde, özellikle 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu bulunan bireyleri hedef alıyor. Af kapsamında, bu tarihten önceki döneme ait ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri, gecikme cezaları ve zamları tamamıyla silinecek. Bu düzenleme ile birlikte milyonlarca vatandaş, birikmiş GSS prim borçlarından kurtulacak.

GSS BORÇLARI AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK?

GSS primleri asgari ücrete göre belirlenmekte olup, bu yılın sonuna kadar ödenecek aylık prim tutarı 402 lira, yıllık prim ise 4 bin 802 lira olarak hesaplanmaktadır. 2024 yılında asgari ücrete yapılacak olan artış oranında, GSS primlerinde bir artış beklenmektedir.

GSS BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan bu torba yasa teklifi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Şu anda borçlu durumda olan vatandaşlar, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte yeni yıla GSS prim borcu olmadan girecekleri öngörülüyor.

Bu gelişme, geniş çaplı bir toplumsal etki yaratması beklenen ve milyonlarca kişiyi finansal açıdan rahatlatması planlanan bir yasa değişikliği olarak öne çıkıyor.

GSS borçlarına af geldi mi? GSS borçları silinecek mi? ile ilgili etiketler GSS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.