GSB iş başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, gerekli belgeler neler, başvuru nereden yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde istihdam edilmek üzere 1453 yurt yönetim personeli alımı yapacak. Başvuru tarihi ve şartları belli oldu. Bu çerçevede başvuru hakkında detaylar araştırılıyor. Peki, GSB iş başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, gerekli belgeler neler, başvuru nereden yapılacak? İşte GSB KYK yurt personeli alımı ile ilgili merak edilen detaylar...

GSB, yeni iş imkanını duyurdu. Toplamda 1453 personel alımı yapılacak bu yeni ilan vatandaşların dikkatini çekiyor. Bu çerçevede arama motorlarında 'GSB iş başvurusu şartları neler? veya 'GSB başvurusu nereden yapılır?' gibi sorular araştırılıyor. Peki, GSB iş başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, gerekli belgeler neler, başvuru nereden yapılacak? Detaylar haberimizde...

GSB iş başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, gerekli belgeler neler, başvuru nereden yapılacak?

GSB İŞ BAŞVURUSU TARİHİ NE ZAMAN?

GSB KYK yurt personeli alımı başvuruları, 06 Ekim 2023 (00.00) tarihinden başlayarak 10 Ekim 2023 (17.00) tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

GSB PERSONEL BAŞVURUSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Adayların başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7. alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  3. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
  4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak (Dul ve yetim aylığı hariç).
  5. 2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünde en az 60 (altmış) puan almış olmak.
  6. Tercih edilecek her grup için belirtilen nitelikleri taşımak.
  7. Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.
  8. Sözleşmeli personel olarak çalışırken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmemiş ve sözleşmesi feshedilmemiş olmak (sözleşme fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmiş olmak).
  9. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.
  10. Tam zamanlı çalışmaya engel durumu olmamak.
  11. Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

 

GSB İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adayların belirli belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir:

  1. Yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve eşdeğerlik belgesi gereken adaylar için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilmiş eşdeğerlik belgesi veya yurt dışında eğitim almış adaylar için YÖK tarafından verilmiş denklik belgesi.
  2. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışırken sözleşmesi feshedilen veya tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ilgili önceki kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesi.

 

GSB PERSONEL BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Başvurular, başvuru yapılan grup için gereken niteliklere uygunluk açısından incelenecek ve başvuru şartlarını taşımayan başvurular iptal edilecektir. KPSS puanı en yüksek adaydan başlayarak her bir grup ve il için belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınav için gerekli bilgiler Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacaktır.

Başvuru süreci hakkında güncel bilgilere Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden ulaşabilirsiniz.

GSB iş başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler, gerekli belgeler neler, başvuru nereden yapılacak? ile ilgili etiketler GSB
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.