Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Doğal çözümler!

Gribe ne iyi gelir? Üst solunum yollarında meydana gelerek burun, geniz akıntısı, hapşırık, öksürük, gözlerde sulanma ve bir takım belirtilerle kendini müjdeleyen grip, bulaşıcı hastalıklardan biridir. Özellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı kişiyi aniden yatağa düşürüp, yaşam kalitesini bozabilen rahatsızlıklardandır. Peki, Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Gribe ne iyi gelir? Kış aylarının etkisi ile akla gelen ilk hastalıktan biri olan giribin nasıl geçeceği birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Mevsimsel geçişler nedeniyle daha sık rastlanan grip hastalığı kimi zaman yatarak kimi zaman ayakta tedavi ediliyor. Genellikle antibiyotik kullanımına gerek kalmadan doğal yöntemlerle atlatılabilecek bu hastalık birçok kişide görülmektedir. Peki, Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

grip nasıl geçer ile ilgili görsel sonucu

GRİBE NE İYİ GELİR?

Soğuk algınlığı olan hastalarda en rahatsız eden çok sık burun tıkanmasıdır. Bunu engellemek için bir bardak ılık suya bir çay kaşığı saf tuz ekleyerek burun temizliğini yapabilirsiniz. Tuzlu su ile yapacağınız bu temizlik ayrıca vücudun virüs ve bakterilerden de temizlenmesini sağlamaktadır.

Grip boyunca vücudunuzun susuz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bitki çayları bu konuda size yardımcı olabilir. Sıcak çay aynı zamanda boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir.Eskiden portakal suyunun C vitamini nedeniyle gribe iyi geldiği söylense de, yeni araştırmalara göre portakal suyunun hızlı ve aşırı tüketilmesi, mide rahatsızlıklarıyla birlikte şeker rahatsızlıklarını tetikleyebiliyor.
Haşlama balık, tavuk suyu, haşlama tavuk, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptüs çayı gribinizi yatıştırmaya etken olacaktır. 

Çinko, bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlayan, birçok önemli proteinin üretilmesi için gerekli bir mineraldir. Vücutta 2-3 gram kadar bulunan çinkonun bu değer altına inmesi ile gribe yakalanma olasılığı artar. Aynı zamanda grip iyi mücadele eden çinko minerali karides, istiridye, balık, et, karaciğer, buğday tohumu, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, tüm tahıllar, ceviz, badem, yumurta, peynir ve sütte bulunur. Bu yüzden bu besinlerin tüketimi gribe iyi gelir.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Aynı zamanda öksürük içinde kullanılan bu tarif gribi en kısa zamanda gribi atlatmanızı sağlayacaktır. 

1 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım limon suyu
2-2.5 tatlı kaşığı pekmez
Yarım tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı reçel (tatlandırmak için)
Toz tarçın

Su ve nişastayı kaynayana kadar pişirin.Kaynadıktan sonra su bardağına alın. İçine limon suyunu ve pekmezi koyup iyice karıştırın. Ardından bal ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın. Ardından üzerine tarçın serpin.

Sıvı almaya ve su içmeye özen gösterin, suya limon sıkarak C vitamini artırımı sağlayabilirsiniz.

*Bol C vitamini takviyesi ile vücudunuzun direncini artırın.

*Tıkanan burnunuz için burun spreyi ya da buğuseptil kullanmak işe yarayacaktır.

*Bol bol bitki çayı tüketin; Ihlamur, adaçayı, kuşburnu, yeşil çay gibi.

*Bulunduğunuz havayı nemlendirin, bu size solunum kolaylığı sağlayacaktır.

 

*Tuzlu suyla beraber kaşıntı, tıkanıklık ve ağrıyı azaltmak için sık sık gargara yapın.

*Bulaşıcı bir hastalık olan nezleye yakalandığınız vakit, kalabalık ortamlardan uzak durmanız önemlidir.

 

Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Doğal çözümler! ile ilgili etiketler Hastalık Koronavirüs Korona 2020 grip nasıl geçer grip nedir grip tedavisi Koronavirüsü nezle
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.