Gram altın psikolojik sınırda... Altın fiyatlarında son durum: Çeyrek, Cumhuriyet, ziynet...

Küresel piyasalar Fed'in enflasyonla mücadelesini zayıf bulmasının ardından, enflasyonist endişelerle negatif bir seyirle güne başlarken, altın yatırımcıları altın fiyatlarının nasıl bir yön izleyeceğini araştırıyor. Ons altının fiyatı haftanın ilk gününde saat 14:25 itibarıyla 1.858,07 dolardan fiyatlanırken, gram altın ise küresel altın fiyatlarını izleyerek 897 liradan fiyatlanıyor.

Küresel piyasalarda, devam eden jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasıyla negatif bir seyir izlenirken, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki hızlı yükseliş yatırımcıların odağında bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜŞTE

Ons altının fiyatı, yeni haftada bin 900 doların altında seyretmeye devam ediyor. Ons altının fiyatı haftanın ilk gününde güne 1.872,07 dolardan başladı. Öğleden sonra düşüşe geçen ons altının fiyatı, saat 14:25 itibarıyla 1.858,07 dolardan fiyatlanıyor.

Küresel piyasalarda altın fiyatlarını izleyen gram altın yani haftanın ilk gününde psikolojik sınır olarak kabul edilen 900 liradan güne başlarken, saat 14:25 itibarıyla 897 liraya geriledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Spot piyasada satış fiyatları;

 

Gram altın 897,40 lira,

Çeyrek altın 1.467 lira,

Cumhuriyet altını 6.149 lira,

Ziynet altını 5.852 lira seviyesinde yer alıyor.

 

İSLAM MEMİŞ: 1450 LİRA ÖNGÖRÜM

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasaları için çok çarpıcı bir iddiayı ortaya attı ve yatırımcıları uyardı.

İşte Memiş'in açıklaması:

Altın fiyatları baskılanıyor ama bu baskı aslında bir şans yatırımcılar için. Nisan ayında 4 kez kademeli alım yapacağız, 900 seviyesinde alım yapmayacağız, mayısa bırakmayacağız diye yol haritamız vardı. Mayıs ayının ilk haftasını kapatıyoruz. Şu anda gram TL fiyatı 924 lira Kapalı Çarşı'da. Yani ilk haftayı yükselişle kapattık, önümüzdeki haftalara bakacağız. Ekranlara bakıyoruz, diyor ki bize 902 lira. Hadi 910 lira versin de bana 10 kilo alayım. Gösterirsin ama vermezsin, bu böyle bir şey. Piyasalarda gördüklerinize değil, cebinize bakın. Mayıs aylarında 1200 lira seviyesi, temmuzda biraz daha yüksek ama yıllık bazda 1450 seviyesini bekliyor olacağım. Bu öngörümde herhangi bir değişiklik yoktur.

Gram altın psikolojik sınırda... Altın fiyatlarında son durum: Çeyrek, Cumhuriyet, ziynet... ile ilgili etiketler altın fiyatları gram altın çeyrek altın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.