Gözler Fitch'in Türkiye raporunda! Not artışı gelir mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bu gece Türkiye'ye ilişkin değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor. Kuruluşun Türkiye'nin not görünümünü "pozitif"e çevirebileceği belirtilirken, not artışının gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bu gece Türkiye'ye ilişkin değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor.

Gözler Fitch'in Türkiye raporunda! Not artışı gelir mi?

Fitch, en son Eylül 2023'te Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etmişti. Not görünümünü ise yaklaşık 2 yıl sonra "negatif"ten "durağan"a yükselmişti.

NOT ARTIŞI GELİR Mİ?

Piyasalarda Fitch’in "durağan" olan kredi notu görünümüne "pozitif"e çevirebileceği belirtiliyor. Kredi notu ve görünümünde değişiklik yapmayacağına yönelik beklentiler de bulunuyor.

Kredi derecelendirme kuruluşunun görünüm değişikliği yapması halinde bir sonraki değerlendirmede not artışına gidebileceği ifade ediliyor.

Fitch, Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin 5 basamak altında tutuyor. Kuruluşun Türkiye için ikinci değerlendirmesini 6 Eylül tarihinde açıklaması bekleniyor.

FITCH'IN KARARI NEDEN ÖNEMLİ?

Kredi kuruluşlarının değerlendirmesi doğrudan yatırımlar oldukça önemli görülüyor. Şirketler ve fonlar bir ülkeye yatırım yapmak için kredi derecelendirme kuruluşlarını izliyor. Yatırımcılar, en az 2 kuruluşun yatırım yapılabilir seviyede not vermesi şartını arıyor.

Gözler Fitch'in Türkiye raporunda! Not artışı gelir mi? ile ilgili etiketler ekonomi Fitch
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.