Gözden kaçan mafyatik oluşum: Edebiyat çetesi!

İlk romanını kısa süre önce yayımlayan yazar Erdinç Akkoyunlu edebiyat dünyasının karanlık yüzüne ışık tuttu... Muhafazakar medyada gazetecilik yapan Erdinç Akkoyunlu çalıştığı kurumun kendisine engel olarak gösterildiğini belirterek, "Türkiye'de en güçlü çete edebiyat çetesidir." dedi

Muhafazakar medyada gazetecilik yapan yazar Erdinç Akkoyunlu'nun ilk romanı 'Babamın Cinayet Defteri' okurlarla buluştu.

Gazeteci, yazar Erdinç Akkoyunlu'nun Notos'tan çıkan ve yakın zamanda ikinci baskısını yapmaya hazırlanan kitabı, Türkiye'nin yakın tarihinden beslenen sosyolojik içerikli bir roman olmasıyla dikkat çekiyor.

Akkoyunlu kitabı hakkında Akşam Gazetesi'nden Bedir Acar'a verdiği röportajda çarpıcı iddialarda bulundu.

Yıllarca kitabının basımını yapacak yayınevi bulamadığını anlatan Akkoyunlu Türkiye'de en güçlü çetenin "edebiyat çetesi" olduğunu vurguladı.

Akkoyunlu, kendisine yöneltilen "Bu bir ilk roman... Okura ulaşana kadar sancılı bir süreçten geçmiş olmalı, yoksa ilk kapısını çaldığınız yayıncı hemen kitabı bastı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi;

"Türkiye'de kitap yayıncılığı muhteşem bir özveri işi gibi görülüyor. Oysaki yayıncılık yazılı eserler üzerinden yapılan bir ticaret demek. Yayıncılar para kazanmayacakları bir metni 300 yıl önce de basmıyorlardı, günümüzde de aynı tutumu sergiliyorlar. 'Senin romanın post modern, üstelik siyasal polisiye' gerekçesi ve maddi olanaksızlıklar sebep gösterilerek 12 yıl boyunca yayımlanmadım."

Gözden kaçan mafyatik oluşum: Edebiyat çetesi!

Star Gazetesi'nde çalışmasının da kitabının yayımlanmasına mani olduğunu dile getiren yazar, açıklamalarına şu çarpıcı sözlerle devam etti;

"Beni yayınlamadıkları için edebiyattan kopmamak adına mecburen eleştirmen oldum. Bu sefer okur baskı yaptı 'Romanını yayımla' diye. Bu şöhrete rağmen yine basmadılar bu sefer edebiyat çetesinin 'Bizim istemediğimiz kimsenin romanı çıkamaz' tehdidi etkili oldu. Çünkü onların eksik yanlarını irdeliyordum, hoşlarına gitmedi. O yüzden hâlâ romanımı yok sayıyorlar. Türkiye'de en güçlü çete edebiyat çetesidir. Çünkü var olduğunu gizliyor ama perde arkasında tüm edebiyat dünyasını yönetiyorlar."

Gözden kaçan mafyatik oluşum: Edebiyat çetesi! ile ilgili etiketler Star Gazetesi Erdinç Akkoyunlu roman
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.