Göz seyirmesi için okunan dua

Göz kapağı seyirmesi rahatsızlığı bulunanlar şifa bulmak için okunacak duaları araştırıyor. Göz kapağı kaslarının kasılmasıyla meydana gelen göz seyirmesi için okunan dualar mevcut. Peki, göz seyirmesine hangi dua iyi gelir? İşte cevabı...

Göz seyirmesi temelinde göz kaslarında oluşan bir rahatsızlıktır. Uzun süre bilgisayara bakan ve kitap okuyan kişilerde meydana gelir. Tedavisi için doktora başvurmak gerekir. Fakat kendini iyi hissetmek için dua okumakta da fayda vardır. Göz seyirmesi için okunan duayı devamlı olarak okuyan kişilerde göz seyirmesinin azaldığı görülür. İşte, göz seyirmesi için okunan dua ve anlamı...

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme inni es’elüke ve eteveccehü bi-nebiyyike muhammedin nebiyyi’r -rahmeti ya Muhammedi! inni teveccehtü bike ila Rabbifi haceti hazihi U tukda, Allahümme feşeffi’hü fiyye.

Anlamı: Allah’ım, rahmet peygamberi nebin Muhammed’e tevessül ederek senden diliyor, Sana yöneliyorum. Ya Muhammed, seni şefi edinip bu hacetim için Rabbime teveccüh ettim. (Ta ki yerine getirilsin). İlahi, hakkımda Habibinin şefaatini kabul buyur.

Göz Seğirmesinin Engellenmesi İçin Hangi Dua Okunur?

Göz seğirmesinin önüne geçmek için okunacak dua, şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirrahim

Subhânellezi hâlekâl ezvâce kullehâ mimmâ tumbitul erdu ve min enfusihim ve mimmâ lâ yâ’lemun.

Ve âyetul lehumul leylu neslehu minhun nehâra fe izâ hum muzlimun. Veş şemsu tecri li mustekârril lehâ zâlike tâkdirul azizil âlim.

Vel kamera kaddernâhu menâzile hâttâ âde kel urcunil kâdim.

Leşşemsu yembeği lehâ en tudrikel kâmera velel leylu sâbikun nehâri ve kullun fi feleki yesbehun.

Ve âyetul lehum ennâ hâmelnâ zurriyyetehum fil fulkil meşhun.

Ve hâlâknâ lehum mim mislihi mâ yârkebun.

Yasin Suresinin bir kısmından oluşan bu dua, sadece göz seğirmesi için değil birçok hastalığın tedavi edilmesi için okunabilir. Özellikle baş bölgesinde yer alan bir organda olan ağrılar; göz, kulak, burun ve diş ağrıları için tercih edilebilecek dualardan biridir.

Gözle İlgili Hastalıklar İçin Okunabilecek Dualar Nelerdir?

Göz hastalıkları için okunacak dualar, genellikle görme kaybı yaşayan kişiler tarafından okunur. Gözleri bozuk olan, gözlerine katarakt inmiş veya göz tansiyonu olan hastalar, bu duaları okuyabilirler. İçtenlikle ve inanılarak okunan dualar, Allah’ın izniyle de kabul olacak ve kişilerin hastalıkları geçecektir.

Hum ve ezvâcuhum fi zilâlin alel eraiki muttekiun. Lehum fihâ fâkihetuv ve lehum mâ yeddeun.

Selâmun kavlem mir rabbir rahim.

Vemtâzul yevme eyyuhel mucrimun.

Elem â’hed ileykum yâ beni âdeme el lâ ta’buduş şeytane innehu lekum âduvvum mubin.

Ve eni’buduni hâzâ sîrâtum müştekim.

Ve lekâd edâlle minkum cibillen kesiran efelem tekunu ta’kilun.

Hâzihi cehennemulleti kuntum tuâdun.

Allahümme innî es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm.

Ellezî lâ ilâhe illâ hû.

Âlimül ğaybi veşşehâdeti hüverrahmânürrahîm.

Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm.

Ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm.

Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.

Ellezî meleet azametühüsse-mâvâti vel arde.

Ve es’elüke bismike bismillâhirrahmânirrahîm.

Ellezî lâ ilâhe illâ hüve ve anet lehül vücûhü ve haşe’at lehül ebsâru ve veciletil kulûbü min haşyetihi en tusalliye alâ Muhammedin ve en tu’tînî hâcetî.

Göz Seğirmesi İçin Okunan Dualar Nasıl Okunmalıdır?

Göz seğirmesi dualarının okunuşları, hangi dua olursa olsan karanlık bir odada ve kişinin yalnız olduğu bir ortamda yapılmalıdır. Tercihen kişi abdestli olmalıdır. Bu duaların okunmaları için belirli bir süre yoktur. Perşembe günleri veya farklı günlerde okunmaları fark etmez. Ancak devamlı ve düzenli olarak, kişilerin niyetleriyle beraber okunmalıdır. Allah’ın izniyle, inanılarak ve niyet edilerek okunan göz seğirmesi duaları kabul olacak ve kişiler şifa bulacaktır.

 

Göz seyirmesi için okunan dua ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.