Görüşmeler 'yapıcı' ilerliyor: 4 ay sürecek ateşkes iddiası

İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırıları sürerken bir yandan da Hamas ile esir takası ve ateşkes görüşmeleri sürüyor. Dünya basınında çıkan haberlere göre son ateşkes görüşmeleri 'yapıcı' geçiyor. Hatta bazı kaynaklar bu insani aranın 4 ay kadar uzun olabileceğini belirtiyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının 115. gününde siviller ölmeye devam ediyor. Gazze'de masum Filistinlilere soykırım yapılıyor.

Son olarak İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, ateşkes ve esir takası görüşmelerinin "yapıcı" geçtiği ifade edildi. Yapılan açıklamada "Taraflar arasındaki önemli farklar bu hafta yapılacak ek toplantılarda görüşülecek." bilgisine yer verdi.

HAMAS KALICI ATEŞKES İSTEDİ

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde ise "esirlerin büyük bir kısmının çatışmalara 2 ay ara verilmesi karşılığında salıverilmesi" konusunda görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Hamas'ın kalıcı ateşkes ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi şartını ileri sürdüğü kaydedildi.

İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

5 AYLIK ATEŞKES İDDİASI

he Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde, 4 ay sürecek ateşkes yapılmasını ve tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını öngören yeni bir teklifin arabulucu ülkelerce İsrail ve Hamas'a iletildiği vurgulandı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilk aşamada 6 hafta ara verilmesi öngörülüyor.

İsrail’in önemli sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakması ve Gazze'ye insani yardımların artırılması talep ediliyor.

Teklifin bir sonraki aşamasında, Hamas'ın İsrailli kadın esir askerlerin ve ardından erkek esir askerlerin serbest bırakılmasının ve Gazze’de ölenlerin cansız bedenlerinin İsrail’e verilmesinin önerildiği belirtildi.

Görüşmeler 'yapıcı' ilerliyor: 4 ay sürecek ateşkes iddiası ile ilgili etiketler Gazze İsrail Hamas Ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.