Görüntüler geldi! İşte dehşet saçan o kamyon...

Dün öğleden sonra İsveç'in başkenti Stockholm'ün en kalabalık caddesinde meydana gelen kamyonlu terör saldırısında kullanılan kamyonun olay yeri görüntüleri paylaşıldı. Bu arada saldırıyla ilişkili tutuklanan kişinin kamyonu kullanan kişi olduğu belirtiliyor.Kamyonda araştırma yapan ekipler bir çanta dolusu patlayıcı buldu.

Stockholmdeki dünkü kamyonlu terör saldırısında kullanılan kamyonun olay yerindne polis tarafındna çekildiği anlar Reuters haber ajansı tarafındna paylaşıldı. Kamyonun enkaza döndüğü görülüyor.

stock7

KAMYONDA PATLAYICI DOLU ÇANTA BULUNDU

Kamyonda bir çanta dolusu patlayıcı madde bulundu.İsveç televizyon kanalı SVTnin değişik polis kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre dünkü saldırıda kullanılan komyonda ele geçirilen patlayıcı dolu çanta bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.

stock5

Saldırıyla ilgili tutuklanan şüphelinin büyük olasılıkla kamyonu kullanan kişi olduğu belirtildi. Polis yetkililerinden basına yansıyan bilgilere göre dün akşam Arlanda Havalimanı yakınlarında yakalanarak tutuklanmasına karar verilen şüphelinin saldırıda kullanılan kamyonu kullanan kişi olması çok büyük ihtimal...

Dün öğleden sonra İsveçin başkenti Stockholmün en kalabalık caddesinde meydana gelen kamyonlu terör saldırısının şüphelisi olarak akşam saatlerinde gözaltına alınan zanlı tutuklanırken, bir başka şüpheli de göz altına alındı.

stock3

Stockholm savcılığı basın sözcüsü Karin Rosanderin yaptığı açıklamaya göre dün gece İsveç emniyet birimlerinin Arlanda Havalimanı yakınlarındaki Märsta semtinde gözaltına alındığını açıkladıkları şüphelinin yüksek derecede terör şüphelisi olarak tutuklanmasına karar verildi.

Savcılık en geç Salı günü saat 12.00ye kadar şüphelinin tutukluluk halinin devam edip etmeyeceğine karar vermek durumunda.

Yakalanan ilk zanlının ardından Stockholmde yabancıların yoğunlukta yaşadığı Hjulsta semtinde de bir kişi daha yakalanarak gözaltına alındı.

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre Märsta ve Hjulsta semtlerinde yakalanan iki kişinin birbirleriyle ilişkileri olabilir.

stock4

Kamyonlu terör saldırısının ardından polis ilişkiye geçmek istedikleri bir kişinin fotograflarını yayınlamış, bu kişinin olayın olduğu saat ve bulunduğu mekan uyarınca polis için özellikle ilginç olduğu açıklanmıştı.

Emniyet birimlerinin dün gece yaptıkları basın toplantısında yakalanan kişinin, fotograftaki kişi ile aynı kişi olup olmadığı sorusunu emniyet yetkilisi Jan Evasson Eşkalde benzerlikler var.Umarız aynı kişidir şeklinde yanıtlamıştı.

Stockholmdeki terör saldırısının ardından İsveçte sınır kontrollerinin sıkılaştırılması kararı alındı.Karar uyarınca Kuzey ülkeleri (Norveç,Danimarka,Finlandiya) ve AB ülkeleri sınır kapıları da dahil olmak üzere herkesin hem giriş hem de çıkışlarda pasaport ve kimlikleri kontrol edilecek.Sıkılaştırılmış sınır kontrolleri 10 gün geçerli olacak.

İsveç istihbarat teşkilatı SÄPO sözcüsü de dün gece ki basın toplantısında kendilerinin de benzer eylem gerçekleştirme potansiyeli olan kişi ve ortamlarda kontrollerini sıklaştırdıklarını belirtti.

Dün gece saldırıda yaralanan bir kişinin daha ölmesiyle birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı dörde yükseldi.

Sağlık birimleri toplam 15 yaralının tedavi edildiğini, bunlardan dokuzunun durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Görüntüler geldi! İşte dehşet saçan o kamyon... ile ilgili etiketler İsveç terör Stockholm
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.