Görüntüler Balıkesir Erdek'ten! Müsilaj kıyıları görünmez hale getirdi!

Marmara Denizi’nde pek çok bölgede görülen deniz salyası kabusu devam ediyor. Balıkesir’in Erdek ilçesi sahilinde de ortaya çıkan müsilajın bugün denizi tamamen kapladığı görüldü. Erdek'te yapılan araştırmada müsilajın 5 metreden 18 metreye kadar yoğunlaştığı ve 18 metreden itibaren de maksimum yoğunluğa ulaştığı ortaya çıktı.

Marmara Denizi'nde deniz salyası kabusu sürüyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tehlikeli boyutlara ulaşan müsilaj, Marmara Denizi'ni tehdit etmeye devam ediyor.

Erdek ve Bandırma körfezlerinde müsilaj nedeniyle özellikle dipte bulunan canlıların yaşam alanlarında büyük tahribat oluştuğu daha önce ortaya çıkmıştı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Balıkesir'in Erdek ve Bandırma ilçelerindeki körfezlerde son dönemde her gün dalışlar yaparak müsilajın yayılımındaki değişimleri incelemiş ve bunu rapor haline getirmişti. Raporda, denizde biyolojik yaşamın ilk basamağını oluşturan fitoplankton adlı mikroskobik bitkilerin aşırı çoğalmasıyla meydana gelen ve jelimsi yapısı bulunan müsilajın, bazen suyun içinde onlarca metre uzunlukta olabildiği belirtilmişti.

Görüntüler Balıkesir Erdek'ten! Müsilaj kıyıları görünmez hale getirdi! - Resim : 2

ERDEK SAHİLİ MÜSİLAJ İLE KAPLANDI!

Balıkesir’in Erdek ilçesinde bugün denizin tamamen deniz salyası ile kaplandığı görüldü. Erdek halkı gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Deniz salyasının en yoğun olduğu Erdek Körfezi'nde yapılan araştırmada, müsilajın 5 metreden 18 metreye kadar çok yoğunlaştığı ve 18 metreden itibaren de maksimum yoğunluğa ulaştığı belirtildi.

Görüntüler Balıkesir Erdek'ten! Müsilaj kıyıları görünmez hale getirdi! ile ilgili etiketler Balıkesir Erdek müsilaj marmara denizi deniz salyası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.