Görüntü bugün çekildi! Ne korona ne yasak dinlediler...

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edile Irak'ta on binlerce insan 12 imamdan yedincisi olan Şii İmam ‘Musa el Kazım’ın ölüm yıl dönümü için düzenlenen törene katıldı. Törende izdiham yaşandı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yeni tip corona virüsünün yayılmasının önüne geçmek amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağına rağmen on binlerce kişi, 12 imamdan yedincisi olan Şii İmam ‘Musa el Kazım’ın ölüm yıldönümü için düzenlenen anma törenlerine akın etti.

AFP’ye konuşan bir yetkili, İmam Kazım Türbesi’ni ziyaret etmek için diğer kentlerden yüzbinlerce kişinin geldiğini, ancak ziyaretçilerin türbenin dış duvarını geçemediklerini söyledi.

BÜTÜN ZİYARETÇİLER IRAKLI

Şii yetkili, bütün ziyaretçilerin Iraklılardan oluştuğunu, yabancı ve diğer Arap ülkelerden ziyaretçilerin bulunmadığını belirterek bu yıl gelen ziyaretçi sayısının geçen yıllara kıyasla düşük olduğunu kaydetti.

Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Irak’ın güneyindeki Nasıriye kentinde de yüzlerce kişinin katıldığı anma törenleri düzenendi.

Görüntü bugün çekildi! Ne korona ne yasak dinlediler... ile ilgili etiketler Irak Koronavirüs Korona yasak anma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.