'Görevimiz Tehlike'nin İstanbul'daki çekimleri iptal edilmişti! Bakan Ersoy'dan açıklama: Biri densizlik yaptı diye...

Dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise'un Kapalıçarşı'yı gezerken gizli görüntülerinin basına sızması sonucunda filmin İstanbul'daki çekimleri iptal edilmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Görevimiz Tehlike serisinin ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelmişti. Yönetmen Christopher McQuarrie ve ekibi, Kapalıçarşı'yı gezip mekan bakmıştı. Ancak görüntüler sosyal medyaya sızdırılınca filmin çekimleri iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı' sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ersoy, Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) filmi ilgili soruya  yanıt verdi.

“BİRİ DENSİZLİK YAPTI DİYE HER ŞEY BİR ANDA İPTAL OLMAZ"

Ersoy, Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) filminin Türkiye çekimlerinin iptal edilip edilmediği ile ilgili de konuştu.

Ersoy, "Sizin duyduğunuz işin dedikodu kısmı. Biri densizlik yaptı diye her şey bir anda iptal olmaz merak etmeyin. Dedim ya bu tarz çalışmalar bir günlük çalışmalarla gerçekleşmiyor. Yıllarca süren yıllar öncesinden başlayan çalışmalar. Öncelikli olarak kanunlarınızda, mevzuatlarınızda değişiklik yapıyorsunuz. Türkiye Sinema Genel Müdürlüğü'yle birlikte yapmış olduğumuz çalışma sayesinde Bakanlığımızın, yasada bir düzenleme yapılmıştı bundan 4 yıl önce hatırlarsınız. Türkiye'de yapılan yabancı prodüksiyon çekimlerine, Bakanlık olarak biz destek veriyoruz dünyada olduğu gibi. Bu destek oranlarını da dünyada rekabet eder haline getirmiştik. Yine Turizm Geliştirme Ajansı da bu destek çalışmalarına katılımda bulunuyor. Biz Bakanlık olarak, Turizm Geliştirme Ajansı olarak 5 yıl önceki Türkiye değiliz bakın. Gerekli mevzuat düzenlemeleri yapıldı. Gerekli kaynak çalışmaları yapıldı. Dünyayla rekabet eden hale Türkiye'yi getirdik. Biz gerekenleri yapıyoruz. Arada densizlik yapan kişiler olabilir onlar da kendilerini düzeltirlerse biz sonuç almaya devam ederiz. Nasıl geçmişte biliyorsunuz tam pandeminin ortasında Guy Ritchie burada bir film çekmişti. İnşallah daha büyük prodüksiyonlar da Türkiye'de çekilecek. Şimdilik bu kadarını söyleyelim. Gerçekleştikçe hep beraber öğreneceğiz zaten" dedi.

 

 

 

'Görevimiz Tehlike'nin İstanbul'daki çekimleri iptal edilmişti! Bakan Ersoy'dan açıklama: Biri densizlik yaptı diye... ile ilgili etiketler Tom Cruise Mehmet Nuri Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.