Google’ın Trump haberlerini alt sıralara çektiği ortaya çıktı!

Türkiye'de "sosyal medya düzenlemesi" gündemdeyken, ABD'de, eski başkan Donald Trump'ın seçimi kazanmaması için yürütülen büyük operasyon deşifre oldu... Google’ın Donald Trump'ın haberlerini alt sırada listelemek için yazılım mühendisliği yaptığı ortaya çıktı!

2019 yılında Google’dan ayrılan üst düzey mühendis Zach Vorhies, Google’ın Trump’la ilgili olumsuz haberlerin üst sıralarda çıkması için algoritmalarında değişiklik yaptığını açıkladı. Mühendis, şirketin bunu sağlamak için eski haberlerle yeni haberleri dijital olarak eşleştirdiğini söyledi.

Zach Vorhies şöyle konuştu;

“Trump/Comey (eski FBI Başkanı James Comey) olayında haberleri sonuçların en üstünde tutabildiler çünkü algoritma, yeni bir haberi son beş gün içerisinde çıkan bir haberle eşleştirebiliyordu. Ana akım medyanın arama sonuçlarında en üstte çıkabilmek için haberlerini yapılandırmasına izin verildi.”

Google’daki anıları ve tecrübeleri hakkında bir kitap yazan Vorhies, kitabında kimilerinin komplo teorisi gibi görünen bazı konuların gerçekliğinden de bahsetti.

Vorhies, “İnsanlar, belirli anahtar kelimelerin algoritma içindeki bazı şeyleri tetiklediğinden şüpheleniyorlar. Bu gerçekten oluyor,” dedi.

Zach Vorhies, Google’dan ayrıldıktan sonra 950 sayfalık şirket içi belgeleri ABD Adalet Bakanlığına teslim etti. Bakanlığın bu belgelerle alakalı herhangi bir adım atıp atmadığı ise bilinmiyor.

Google’ın Trump haberlerini alt sıralara çektiği ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Donald Trump ABD Google Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.