Google'ın rakibi Petal Haritalar, App Store’da sunuldu

Huawei’nin merakla beklenen Petal Haritalar uygulaması App Store’da kullanıcılarla buluştu. Tüm Apple kullanıcılarına ücretsiz şekilde yayınlanan uygulama, birçok dil seçeneği ile sunuldu.

ABD’nin yaptırımlarına rağmen kendi teknolojik ekosistemini oluşturmaya devam eden Huawei, 2020 yılında Mate 40 Pro model telefonlarıyla birlikte Petal Haritalar uygulamasını duyurmuştu. Günümüzde 140’tan fazla bölgede kullanılan bu yeni harita uygulaması, normal bir navigasyondan daha fazlası olarak toplu taşıma bilgilerini de kullanıcısına anlık ve güncel bir şekilde sağlıyor. 

Uygulamada ayrıca kullanılan yeni özelliklerden bir tanesi de ‘’Detaylı Şerit Yönlendirmesi’’. Kullanıcıya şerit değiştirmesi gerektiği zaman uyarılar yapan bu özellik,kullanıcıların dikkatini çekti.

Google'ın rakibi Petal Haritalar, App Store’da sunuldu

Uygulamanın en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi de uygulamanın temassız kontrol özelliğine sahip olması. Ekrana dokunmadan uygulamanın el hareketleriyle kontrol etme özelliği şimdilik sadece EMUI 11 ve sonrası arayüzüne sahip olan Huawei Mate 30, Mate 40 ve P40 model telefonlarda kullanılabiliyor. 

Petal Haritalar, bundan çok daha uzun zaman önce Google Play Store’de yayınlanmış ve kullanıcılarından güzel puan almayı başarmıştı.

Google'ın rakibi Petal Haritalar, App Store’da sunuldu ile ilgili etiketler Huawei Petal google haritalar petal maps
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.