Google’da olay yaratan istifa! Yapay zekâya katkıları çok büyük olan Geoffrey Hinton, Google’daki işini bıraktı! İstifanın nedeni oldukça şaşırtıcıydı…

Yapay zekânın kurucusu olarak kabul edilen Geoffrey Hinton, Google ile vedalaşma kararı aldı. Bu istifa kararının nedeni ise herkesi şaşırttı. Hinton, kendi geliştirdiği yapay zekâyı eleştirmek istiyor. İşte detaylar…

Geoffrey Hinton, aslında çok ünlü bir bilim adamı olarak tanınıyor. Hinton yapay sinir ağları üzerine geliştirdiği projeleri ile 2018’de Turing ödülünü almaya hak kazandı. Hinton, kariyerine 2013 yılından beri Google’da devam ediyor. Google için yapay zeka çalışmalarını sürdüren Hinton, bu kariyerini noktalamaya karar verdi. Hinton, Google’dan istifa ettiğini duyurarak herkesi şaşırttı. Ancak istifadan çok nedeni daha şaşırtıcı oldu.

Hinton, neden istifa ettiğini The New York Times’a anlattı. Hinton bugüne kadar hep çalışmalarıyla çığır açan bir bilim adamı oldu. 2012 yılına gelindiğinde yapay zekanın temellerini atan çalışmalar yapmıştı. Öğrencileri ile bir ekip oluşturan Hinton, fotoğrafları inceleyerek kedi, köpek resimlerini seçerek sınıflandırma yapan bir sistem kurmuştu. Aslında bu sistem bugün yapay zekânın geldiği noktanın temellerini oluşturdu.

GEOFFREY HINTON YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN MEMNUN DEĞİL

Google’da olay yaratan istifa! Yapay zekâya katkıları çok büyük olan Geoffrey Hinton, Google’daki işini bıraktı! İstifanın nedeni oldukça şaşırtıcıydı…

Hinton, New York Times’a oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı. Hinton, yapay zekânın geldiği noktadan dolayı endişeli olduğunu belirtti. Ancak ünlü bilim adamı, kendisi bunu yapmasa başkasının yapacağını söyleyerek avuntu bulduğunu da dile getirdi.

Hinton, korktuğu durumun yapay zekânın neden ve hangi amaçlarla kullanılacağından endişe duyduğunu da belirtti. Kötü niyetli kişilerin yapay zekâyı kullanmasının engellenmesinin güç olduğunu belirten Hinton, özellikle bu konunun üzerinde durdu.

GEOFFREY HINTON GOOGLE’DAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Hinton, New York Times’a yaptığı açıklamalarda Google’dan neden istifa ettiğini de açıkladı. Hinton, yapay zekânın tehlikelerini rahatça konuşabilmek istediğini söyledi. Google’da çalışırken firmanın etkilenmemesi için yapay zekâyı eleştirmediğini belirten Hinton, artık bu konuda özgür olduğunu vurguladı.

Hinton, endişe duyduğu konulardan birinin sahte içerikler olduğunu söyledi. Hinton, yapay zekânın bazen hiç beklenmedik bilgilere ulaştığını da sözlerine ekledi. Bu durumun ise insanlık için bir tehdit olduğuna vurgu yaptı.

Google’da olay yaratan istifa! Yapay zekâya katkıları çok büyük olan Geoffrey Hinton, Google’daki işini bıraktı! İstifanın nedeni oldukça şaşırtıcıydı… ile ilgili etiketler Google yapay zeka
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.