Google üzerinden yapılan kod verme tuzağına dikkat!

Pandemi sürecinde hızla artan internet alışverişleri için, google üzerinden haritalarda konum bilgisi almaya çalışan firma ve kurumların dolandırıldığı anlaşıldı. Yeni dolandırıcılık yöntemi, Google tarafından yollanan ve ücretsiz olan posta kodu, Türkiye içinde çalınıyor. Bu kodu çalan kişiler, konum için kod bekleyen firma ve kurumları arayarak bu kodu vermek için para talep ediyor. Böylece kod dolandırıcıları, bu yöntemle her gün milyonlarca TL vurgun yapıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Teknolojinin gelişmesi ile beraber, başta telefon olmak üzere çeşitli yollarla yapılan dolandırıcılık olayları giderek artıyor.

DOLANDIRICILIKTA YENİ YÖNTEME DİKKAT!

Her geçen gün, çeşitli dolandırıcılık yöntemleri ile milyonlarca lira dolandırılan halkın yanı sıra yeni kurulan bir çok firma ve kurumun da dolandırıldığı anlaşıldı. SUperHaber, gelen yoğun şikayetler üzerine internet üzerinden yapılan yeni dolandırıcılığın nasıl çalıştığını araştırdı. Bu yönteme göre, pandemi sürecinde hızla artan internet alışverişleri için, google üzerinden haritalarda konum bilgisi almaya çalışan firma ve kurumların dolandırıldığı anlaşıldı.

KOD DOLANDIRICILIĞI NE DEMEK?

SuperHaber'in elde ettiği ve Emilyano Zapota adlı Türk hackerin verdiği bilgilere göre; google aracılığı ile yapılan kod dolandırılması olayı şu şekilde yapılıyor:

Bilindiği gibi, günlük yaşantımızda bir firma ya da bir işyerini bulmak istediğimizde, haritalar üzerinden konum bilgisine ulaşırız ve güzergahımızı ona göre buluruz. İşte bunu fırsat haline getiren bir takım kişiler şu an Türkiye'de pandemi olayının başlaması ile google posta servislerini ele geçirir hale geldiler. Bunu diğer bir şekilde şöyle açıklayabiliriz. Örneğin; Google haritalarda firma kurum dükkanınız için konum bilgisi alıyorsunuz ve google sizlere bir doğrulama kodu gönderiyor. Bu doğrulama kodu yurt dışından posta ile gönderiliyor. Şirketiniz ya da kurumunuz için yollanan bu kodu, siz Google'a doğrulatarak şirketinizin haritalarda bulunmasını sağlıyorsunuz.

GOOGLE ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK NASIL YAPILIYOR?

Google üzerinden yapılan kod dolandırıcılığı sistemi de işte tam burada devreye giriyor. Size gönderilen posta, Türkiye'ye iletildikten sonra organize olmuş ve elektronik sistemleri ve bilişimi bilen birileri tarafından ele geçiriliyor. Yasalara aykırı bir şekilde gelen kodları ele geçirenler yine Google üzerinden hareket ederek dolandırıcılık yöntemini uygulamaya çalışıyorlar.

Google üzerinden yapılan kod verme tuzağına dikkat!

KOD DOLANDIRICILARI BUNLARA NASIL ULAŞIYOR?

Yapılan araştırmalara göre; Google üzerinden yapılan dolandırıcılık da şöyle devam ediyor: Google, posta gönderirken sizden isim soy isim telefon numarası adres talep ediyor. Bu bilgiler doğrultusunda sizlere yollanan posta, 14 iş günü içerisinde ulaşıyor. Ancak kötü niyetli ve organize olan bu kişiler, sizlere Google'nin elektronik posta yolu ile gönderdiği bilgileri alarak sizlere ulaşıyorlar. Elektronik posta üzerinde bir doğrulama kodu şirket ismi adresi ile şirket sahibinin adı, soyadı, ayrıca telefon numarası bulunuyor. Türkiye'de yeni açılan ve haritalarda firma kurum dükkan için konum bilgisi almak isteyenlere bu bilgiler ile ulaşan şahıslar, bu bilgiye sahip olduğu için,ister istemez buna inanıyorsunuz ve istenilen ücreti belirtilen yere yatırıyorsunuz.

Google üzerinden yapılan kod verme tuzağına dikkat! - Resim : 2

HER GÜN YÜZBİNLERCE LİRA PARA TOPLUYORLAR!

Türk posta sistemi içinde bulunanlarla işbirliği yaptığı sanılan kişiler Google'ın ücret almadığı bir işlemi ele geçirerek, ücretsiz olan kod işlemini ücrete çeviriyor. Elde edilen bilgilere göre, "Google da böyle birşeyin olmadığını, bu tür kişilere asla güvenilmemesi gerektiği, bu sistemin google tarafından tüm dünyada ücretsiz olarak yapıldığı ve herhangi bir ücret ödenmemesi" gerektiğinin ifade edildiği öğrenildi.

Google üzerinden yapılan kod verme tuzağına dikkat! ile ilgili etiketler Google dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.