Google ile İsrail arasındaki Nimbus Projesi'ni protesto eden Google çalışanları tutuklandı

Google'ın, New York ve California'daki ofislerinde firma ile İsrail arasında imzalanan, İsrail'e gelişmiş yapay zeka teknolojisi verilmesini kapsayan "Nimbus Projesi" anlaşmasını protesto eden Google çalışanları tutulandı

Teknoloji devinin çalışanları, şirketin New York ve Sunnyvale, California ofislerinde dokuz saatten fazla oturma eylemi protestoları düzenledikten sonra tutuklandı.

Daha önce, protestocuların Google İsrail, Google ve Amazon arasındaki 1,2 milyar dolarlık yapay zeka ve gözetim sözleşmesinden çıkana kadar ayrılmama kararı almıştı.

Google çalışanları uzun zamandır "Nimbus" projesine karşı çıkıyor ve Filistinli çalışanlar şirket içindeki "kurumsallaşmış önyargıda"n şikayet ediyordu.

 

Google ile İsrail arasındaki Nimbus Projesi'ni protesto eden Google çalışanları tutuklandı ile ilgili etiketler Google İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.