Google, dolandırıcı uygulamaları artık kolayca avlayacak! Virüs tespiti yapan yapay zekâ uygulaması, yakında kullanımda olacak!

Google’ın son zamanlarda dolandırıcı uygulamalarla ve sitelerle başı dertte. Buna çözüm arayan Google, nihayet siber güvenlik formatını uygulamaya koyuyor. Geliştirilen yapay zekâ sayesinde artık virüsler, kolayca algılanacak. Ayrıntılar, haberimizde.

Dolandırıcı uygulamalar, Google kullanıcılarının en canını sıkan konular arasında yer alıyor. Kötü amaçlı yazılımlar barındıran bu uygulamalar, kullanıcıların cihaz ve veri güvenliğini riske atıyor. Verilerin çalınması halinde Google kullanıcılarının kredi kartı, banka kartı bilgilerinin ele geçirilmesi de söz konusu olabiliyor.

Google yapay zekâ ve uygulama çalışmaları ile kullanıcıları, dolandırıcılardan korumayı amaçlıyor. Google tarafından yapılan çalışmalar ile birkaç yıl önce bir yapay zekâ modeli geliştirildi. Palm adı verilen bu uygulamadan sonra yeni bir yapay zekâ sistemi geliştirildi. Cloud Security AI Workbench olarak adlandırılan sistem, güvenlik tehditlerinin tespit edilmesini sağlıyor.

GÜVENLİK ARAÇLARI PAKETİ SEC-PALM İLE GELİŞTİRDİ

Google, güvenlik araçları paketini Sec-Palm aracılığıyla geliştirdi. Sec-Palm ile beraber güvenlik açıklarının giderilmesi, kötü amaçlı yazılımların anlaşılması sağlanıyor.

Bunun yanı sıra tehdit gösterge ve aktörleri de kolayca anlaşılıyor. Sec Palm, özel istihbarat özelliklerine sahip olarak geliştirildi.

KÖTÜ AMAÇLI YAZILIMLAR TEK TEK BULUNACAK

Google, dolandırıcı uygulamaları artık kolayca avlayacak! Virüs tespiti yapan yapay zekâ uygulaması, yakında kullanımda olacak!

Google’ın güvenlik paketi sadece yapay zekâ ile geliştirilmedi. Bunun yanı sıra kötü amaçlı komut dosyalarının anlaşılması için VirusTotal Code sürece dâhil edildi. VirusTotal kötü amaçlı yazılımların tespitini sağlıyor.

Google’ın yaptığı çalışmaların yapay zekâ ile mücadele noktasında ne denli etkili olacağı henüz bilinmiyor. Tehdit unsurlarının her zaman saldıracak yeni bir nokta bulması nedeniyle tam olarak bir korumanın sağlanması her zaman mümkün olmuyor.

Google, her geçen gün yeni çalışmalara yaparak koruma düzeyini artırmayı amaçlıyor. Bu sayede daha fazla kullanıcı güvenliğini sağlamak hedefleniyor. Kötü amaçlı yazılımlar, kullanıcıların pek çok sorun yaşamasına neden oluyor. Özellikle kişisel verilerin güvenliği dolandırıcılar nedeniyle tehdit altında oluyor. Aynı zamanda kimlik kartı, kredi kartı gibi önemli verilerin ele geçirilmesi de söz konusu olabiliyor. Google’ın yapay zekâ ve siber güvenlik çalışmalarının bu anlamda fayda sağlaması bekleniyor.  

Google, dolandırıcı uygulamaları artık kolayca avlayacak! Virüs tespiti yapan yapay zekâ uygulaması, yakında kullanımda olacak! ile ilgili etiketler Dolandırıcı Google
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.