"Gölge CIA" yazdı: Türkiye'nin Suriye'de teröre darbe indirmesi ABD'ye kaybettirecek

ABD'de "Gölge CIA" olarak bilinen düşünce kuruluşu Stratfor Türkiye'nin terörle mücadelesi ile ilgili dikkat çeken bir makale yazdı. Makalede Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye darbe indirmesinin ABD'nin bölgedeki kazanımlarını kaybettirebileceğinin altı çizildi.

ABD’nin “gölge CIA” olarak bilinen kuruluşu Stratfor, Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye büyük bir darbe indirmesi durumunda, Amerika’nın bölgedeki kazanımlarını kaybedebileceğini söyledi.

Stratfor’da yayınlanan makalede, Türkiye’nin Rusya ile anlaşarak terör örgütü PKK/YPG’ye askeri harekat yapması durumunda, bu örgütlerin Beşar Esed ile iş birliği yapabileceği ifade edildi.

Oda TV!de yer alan habere göre, eğer bu senaryo yaşanırsa, ABD’nin Suriye’deki bütün kazanımlarını kaybedebileceğinin altı çizildi.

TERÖRİSTLERE HAK VERDİLER

ABD’nin gölge CIA kuruluşu Stratfor, terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG’nin, Türkiye’ye yönelik saldırılarına hak verdi ve şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin bölgedeki SİHA saldırılarına karşılık veriyor.”

Stratfor, terör örgütü PKK’nın propaganda kanallarını “kaynak” olarak gösterip “23 Türk askeri öldü” ifadesini kullandı. Ancak Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamaları, PKK’yı yalanlamıştı.

Stratfor, Türkiye’nin açıklamalarını kullanmadı, onun yerine “Türkiye, bu kayıpları doğrulamadı” dedi.

RUSYA YEŞİL IŞIK YAKTI

Gölge CIA, Rusya’nın Türkiye’ye “Daha çok SİHA operasyonu için yeşil ışık yaktığını” söyledi ve “Kara harekatı için henüz yeşil ışık yakılmadı ancak YPG’nin saldırıları sonrası Türkiye diplomasi trafiğini arttıracaktır” dedi.

GÖLGE CIA STRATFOR

Araştırma ve istihbarat kuruluşu Stratfor, ABD'nin "gölge CIA"sı olarak biliniyor.

Kurucusu George Friedman olan Stratfor, özellikle Orta Doğu hakkında yaptığı analizler ve ABD dış politikasına yön vermesiyle tanınıyor.

"Gölge CIA" yazdı: Türkiye'nin Suriye'de teröre darbe indirmesi ABD'ye kaybettirecek ile ilgili etiketler ABD Türkiye terör Stratfor pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.