Goldman Sachs’tan faizle ilgili ilginç yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün faizleri 250 baz puan artırmasının ardından yaptığı açıklamalar, dış dünyada yeni yorumların gelmesine neden oldu. Merkez Bankası, dün faiz artışlarının sonuna gelindiğini ancak gerekirse parasal sıkılaştırmanın devam edeceğini açıklamıştı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Goldman Sachs, ekonomistleri ise TCMB’nin şu an uygulandığı sıkı para politikasından keskin bir dönüş gerçekleştireceği tahmininde bulundu.

Goldman Sachs’tan faizle ilgili ilginç yorum

Goldman Sachs analistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil, Türkiye’de yılın üçüncü çeyreğinden itibaren enflasyonun art arda sert bir şekilde düşmeye başlayacağı öngörüsünü sunarken TCMB’nin de faiz oranlarını sert şekilde düşüreceği tahminini paylaştı.

Ekonomistlerin tahminine göre gösterge faiz oranı şu andaki %45 seviyesinden yıl sonuna kadar %25’e gerileyerek 20 puanlık bir düşüş gerçekleşecek.

Grafe ve Edizgil tarafından sunulan raporda “enflasyonun piyasaların fiyatladığından daha hızlı düşmesiyle birlikte, yıl ortasında gevşeme döngüsüne başlamanın erken olmayacağını düşünüyoruz” görüşü iletildi.

Goldman Sachs’tan faizle ilgili ilginç yorum ile ilgili etiketler ekonomi faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.