Goldman Sachs, Bitcoin'in 100 bin dolara ulaşabileceği senaryosunu paylaştı

ABD merkezli finans ve yatırım kuruluşu Goldman Sachs, Bitcoin’in 'değer saklama aracı' pazarındaki payını yüzde 50’ye çıkarması durumunda fiyatının 100 bin doları aşabileceğini aktardı.

Bitcoin’in piyasa değerinin 700 milyar doların biraz altında olduğunu tahmin eden Goldman Sachs, bu değer ile birlikte Bitcoin ve altından oluştuğunu belirttiği “değer saklama pazarı"nın beşte birinde Bitcoin tutulduğu kanaatini paylaştı.

Goldman Sachs analistleri, bu payın önümüzdeki beş yıl içinde “varsayımsal olarak” yarıya yükselmesi durumunda fiyatında yüzde 17 veya yüzde 18’lik toplam yıllık getiri ile 100 bin doların üzerine çıkabileceği öngörüsünü paylaştı.

Goldman Sachs'ın tahminlerine göre yatırıma uygun durumdaki altın hacmi ise 2,6 trilyon dolar düzeyinde.

Bu hafta başında El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'de bu yıl iki ülkenin daha Bitcoin'i resmi işlem birimi konumuna alacağı öngörüsünü paylaşıp, takibinde Bitcoin'in değerinin artacağı görüşünü aktarmıştı.

Goldman Sachs, Bitcoin'in 100 bin dolara ulaşabileceği senaryosunu paylaştı ile ilgili etiketler Bitcoin goldman sachs
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.