Gold Cup'a damga vuran Cyle Larin, Kanada Milli Takımı'nın tarihine geçti

Kanada Milli Takımı Gold Cup'ta 2'de 2 yaparken 8 gol attı ve ülkenin futbol tarihinde ilk kez ilk 2 maç sonunda çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Cyle Larin ise milli formayla 4 maç üst üste gol atarak yeni bir rekorun sahibi oldu. Sırada ABD maçı var...

Beşiktaş'ın Kanadalı forveti Cyle Larin, milli formayla gollerini atmaya devam ediyor. Kanada dün gece CONCACAF Gold Cup B Grubu 2. maçında Haiti ile karşı karşıya geldi. ABD'nin Kansas şehrinde oynanan maçı Kanada 4-1 kazanırken gollerin 2'si Larin'den geldi. 

Siyah-Beyazlı formayla geçen sezon 19 gol atan Larin, 11 milyon euroyu aşan güncel piyasa değeriyle Beşiktaş'ın en pahalı oyuncusu konumunda... 1 yıl daha sözleşmesi bulunan yıldız isim, uluslararası maçlardaki performansıyla her geçen gün değerini arttırıyor. Cyle Larin, Haiti maçının biri penaltıdan, attığı iki golle ülkesinin galibiyetinde büyük rol oynadı.

Kanada bu sonuçla çeyrek finale yükseldi. Kanada'yı şimdi de zorlu ABD sınavı bekliyor. Kuzey Amerika'da milyonlarca insanın televizyondan izlemesi beklenen maçta yıldızını parlatma fırsatı yakalayan Larin'in Beşiktaş'la sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecek.

Gold Cup'a damga vuran Cyle Larin, Kanada Milli Takımı'nın tarihine geçti

2020'DE ONDAN DAHA FAZLA ATAN KANADALI YOK

Kanada Milli Takımı tarihinde ilk kez Gold Cup'ta ilk 2 maç sonunda gruptan çıkmayı garantiledi. Üst üste 2 galibiye ise Kanada tarihinde 2. kez yaşandı. Larin 4-1'lik Martinik maçında da gol atmıştı. Kırmızı-Beyazlılar son 3 turnuvada da çeyrek finali görüyor.

Cyle Larin, attığı iki golle, 2019'da 8'er gol atan Jonathan David ve Lucas Cavallini'nin rekoruna ortak oldu. Üst üste 4 gol atarak rekor kıran Beşiktaş'ın yıldızı, 2020 takviminde en golcü Kanadalı futbolcu konumunda...

Larin maçın ardından yaptığı açıklamada, "Rekor kırmak iyi hissettiriyor ama takım için kazanmak daha iyi hissettiriyor. Bir sonraki maça güvenle giriyoruz. Küçük bir büyü yaşadığımızı biliyorum, ancak ABD'ye karşı her zaman daha iyi oynamanız gerekir" ifadelerini kullandı. Kanada-ABD maçı 18 Temmuz Pazar günü yerel saatle 16.00'da başlayacak.

 

Gold Cup'a damga vuran Cyle Larin, Kanada Milli Takımı'nın tarihine geçti - Resim : 2

Gold Cup'a damga vuran Cyle Larin, Kanada Milli Takımı'nın tarihine geçti ile ilgili etiketler Beşiktaş Kanada cyle larin Gold Cup
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.