Gök gürleyince okunacak dua! Bu dua korkmanızı önleyecek

Çocuklar genelde gök gürültüsünden korkuyor ve soluğu anne ve babalarının yanında alıyor. Gök gürültüsünden korkanlar bu duada birleşiyor. Gök gürleyince okunması tavsiye edilen duayı sizler için derledik. İşte, gök gürlediğinde okunacak dua...

Peygamber efendimiz gök gürlediği anda dua okuyordu. O duayı sizler için araştırdık. İşte, gök gürleyince okunacak dua...

“Gök gürültüsünü işittiğiniz zaman Allah’ı zikrediniz, çünkü o zikredene bir zarar vermez. Gök gürültüsünü işittiğiniz zaman Allah’ı tesbih ediniz, tekbîr getirmeyiniz. (Râmûzû’l-ehâdis, 50; Teberânî’den)

Şimşek ve gök gürültüleri işittiği zaman Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şu duayı okurdu:

GÖK GÜRLEYİNCE OKUNACAK DUA ARAPÇA 

gök gürleyince okunacak dua

GÖK GÜRLEYİNCE OKUNACAK DUA TÜRKÇE OKUNUŞU

Allâhümme lâ-taktülnâ bi-ğadabike velâ-tühlikünâ bi-azâbike ve'âfinâ kable zâlik.

GÖK GÜRLEYİNCE OKUNACAK DUA ANLAMI

“Ey Rabbim! Bizi gadabınla öldürme, azâbınla helâk etme, bundan evvel bize âfiyet ver,” derlerdi.” (Tuhfetû’z-Zakirîn, 173 (Tirmizî, İbn es-Seniy’den)

Gök gürleyince okunacak dua! Bu dua korkmanızı önleyecek ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.