Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 335 memur alımı yapacak! Şartlar nelerdir?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda alım yapacak. Toplamda 335 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtildi. Vatandaşlar ise başvuruların ne zaman yapılacağını ve şartları merak ediyorlar. Peki Göç İdaresi alım başvuru şartları nelerdir? Başvuralar ne zaman sona eriyor? Detaylar haberimizde...

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kamu personel alım ilanına 9 Nisan 2018 tarihinde başladı. Farklı pozisyonlarda toplamda 335 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Vatandaşlar başvuru şartlarının ne olduğunu merak ediyor. Peki Göç İdaresi 335 sözleşmeli personel alım başvuru şartları nelerdir? Başvuralar ne zaman sona eriyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

cats_3

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sözleşmeli personel alımı başvuru süreci başladı. Başvuru işlemleri 17 Nisan 2018 tarihine kadar İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden online olarak e-Devlet şifreleriyle kolaylıkla yapılabilecek.

PEKİ SÖZ KONUSU ALIM İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Göç İdaresi'nin merkez ve taşra teşkilatına toplam 335 sözleşmeli personel alınacak. Alım lisans ve önlisans mezunları arasından gerçekleşecek. İlgili alımda ayrılan pozisyonlar büro personeli ve kameraman olarak belirtilirken, bu pozisyonlara başvuruda bulunacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra ayrıca belirtilen mezuniyet şartlarını da dikkatle incelemesi gerekiyor.

Adaylar başvurularını yaparken Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formundan, KPSS (B) grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçeceklerdi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bunun yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adaylarda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Peki ilana kimler başvuru yapabilir?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alım ilanına "657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak, Bu ilanın, Ek-1, Ek-2A ve Ek-2B tablolarında istenen öğrenim şartlarını taşımak, 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar), 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan, lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak" şartlarına haiz olan adaylar başvuru yapabilecektir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Günümüzde uluslararası bir nitelik kazanan göç hareketleri, sadece göç alan devletlerde değil, küreselleşmenin hissedildiği tüm coğrafyalarda siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarıyla gündemin ilk sıralarına yerleşmiştir. Böylelikle, toplumlar üzerinde ciddi etkisi görülen söz konusu insan hareketleri uluslararası ilişki­lerin ve politikanın temel belirleyicisi haline gelmiştir. Önemli geçiş güzergâhları üzerinde bulunan Türkiye ise söz konusu nüfus hareketlerinin odağındaki ülkelerden biridir. Bunun en somut örneği, ülkemize çeşitli amaçlarla gelen yabancıların sayılarında görülen dikkate değer artıştır. Bir yılda Türkiye'ye giriş çıkış yapan yabancı sayısı 30 milyonu, ülkemizde ikamet eden yabancı sayısı 400.000'i geçmiştir.

Türkiye Coğrafi konumu itibariyle yabancılar için doğu ile batıyı birleştiren doğal bir köprü konumundadır. Bu durumun en önemli nedeni, Türkiye'nin sahip olduğu jeopolitik önemden kaynaklanmaktadır. Göç yolları düşünüldüğünde, Türki­ye coğrafi konumu itibariyle yabancılar için Doğu ile Batıyı birleşti­ren doğal bir köprü konumundadır. Bir diğer sebep ise, Türkiye'nin artan ekonomik gücü ve sahip olduğu siyasi istikrardır.

Göç hare­ketleri açısından Türkiye'nin "geçiş ülkesi" konumu son yıllarda değişime uğramış ve ülkemiz aynı zamanda bir "hedef ülke" konumuna gelmiştir.

Bu bağlamda, göç sorunlarının etkin yönetimi açısından, dünyada­ki örnekleri gibi, görev alanına yönelik strateji ve güncel politikala­rı geliştirip uygulayan, insan hakları odaklı, nitelikli personel ve sağlam bir alt yapıyla donanmış, yetkin bir kurumsal yapılanmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu sebeplerden dolayı, Türkiye göç konusun­da daha etkin politikalar belirleyebilmek ve uygulayabilmek için yeni düzenlemeler getirmiştir. Bu düzenlemelerin en önemlisi, 11.04.2013 tarih ve 28615 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’dur.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, etkin bir iltica ve göç yönetimini sağlam bir yasal zemine oturtarak göçmenlerin ve uluslararası koruma arayanların haklarının teminatı olmuştur. Bu Kanunla göçmen ve mülteci haklarının yasal çerçevesi uluslararası standartlara uygun hale getirilmiştir. Bu kanunla ayrıca Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 81 İlde, 148 İlçede ve yurtdışında teşkilatlanmayı hedeflemiştir.

Genel Müdürlük, göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygula­mak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyo­nu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş ve Türkiye'de kalışları, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere faaliyetlerini sürdürecektir.

Sivil bir yapılanması olan bu Genel Müdürlüğün kurulmasındaki amaç; bu alandaki çalışmaların uzmanlık sahibi, yenilenmeye ve uluslararası işbirliğine açık, güncel bilgileri ve gelişmeleri yakından takip eden; kısacası süreçlerin dinamik yapısına ayak uydurabilen mekanizmalar tarafından yönetilebilmesini sağlamaktır.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 335 memur alımı yapacak! Şartlar nelerdir? ile ilgili etiketler göç idaresi genel müdürlüğü 335 sözleşmeli personel alımı yapacak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.