Global şirketler beşer onar Rusya'yı terk ediyor! İşte yaptırım uygulayan firmaların listesi

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından Batılı ülkelerden Rusya'ya ardı ardına yaptırımlar açıklanmıştı. Rusya'da faaliyetlerini kesen ve çekilen, kapanan, ambargo koyan global şirket ve markaların listesi korkunç boyutlara ulaştı. Dünyada şimdiye kadar böyle bir yaptırım uygulanmadığı belirtiliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıların 9. gününde, uluslararası toplumun ülkeye yönelik yaptırımları artarken; Rus vatandaşlara bireysel olarak da yansıyan ve adeta cadı avına dönüşen yaptırım çılgınlığı, global şirketlerin açıkladıkları kararlarla zirveye ulaştı.

Dünyaca ünlü şirketler de teker teker Rusya'yı terk etmeye başladı. Rusya'ya yaptırım kararı aldıklarını açıklayan şirketler; mağazalarını ve fabrikalarını kapatıp ortaklıklarını sonlandırıyor.

Otomotivden enerjiye, tekstilden gıdaya Rusya'ya yaptırım listesi o kadar kabarık ki dünyada örneği bulunmayan yaptırım yağmuru için, "Rusya'ya Terör örgütü muamelesi yapılıyor" deniliyor.

Global şirketler beşer onar Rusya'yı terk ediyor! İşte yaptırım uygulayan firmaların listesi

 

 

Global şirketler beşer onar Rusya'yı terk ediyor! İşte yaptırım uygulayan firmaların listesi ile ilgili etiketler Rusya Yaptırım global şirketler Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.