Gizemli sesin sırrı çözüldü

Denizli halkı günlerdir uyku uyumuyor. Sebebi ise yeraltından gelen ürkütücü sesler. Merkezefendi ilçesinde bir gece ansızın ortaya çıkan ve saatlerce süren gizemli sesin sebebi ortaya çıktı. Halk balyozla vurma ve patlamaya benzeyen seslerin sebebi açıklansa da hala tedirgin.

Denizli, Merkezefendi ilçesi Gültepe Mahallesi'nde bulunan Çiğdem Caddesi üzerinde yaşayanlar 3 gündür uykusuz geceler geçiriyordu. 

Çünkü her gece belli bir saatte yer altından patlama, balyoz vurma ve daha birçok garip ses nedeniyle mahalleli adeta diken üstündeydi.

Vatandaşlar seslerin ilk geldiği gece polis, belediye ve AFAD ekiplerinden yardım talep ettiler.  Mahalledeki seslerin asfalt üzerinde hissedilmesi ve evlerin içerisinde de duyulması üzerine çağrılan ekipler uzun süreli bir çalışma başlattı.

Gizemli sesin sırrı çözüldü

SESLER ANİDEN KESİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmaların ardından seslerin kaynağının su şebekesi kaynaklı olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Patlama ve çeşitli şekillerde oluşan seslere, su şebekesi içerisinde biriken havanın neden olabileceği düşüncesiyle yapılan çalışma sonucunda seslere su içinde oluşan hava kabarcıklarının patlaması sonucu kavitasyon oluştuğu tespit edildi. Çok nadir yaşanan bir durum olan kavitasyonun, su hattındaki havanın alınıp önlenmesiyle mahalleliyi 3 gündür uykusuz bırakan sesler de sona erdi. 

MAHALLELİ HALA TEDİRGİN

Şebekede oluşan durumun giderilmesiyle seslerin kesildiğini ve mahallelinin rahat bir uyku uyuduğunu söyleyen Gültepe Mahalle Muhtarı Veysel Yayla, “AFAD, DESKİ ve itfaiye ekipleri geldi. Yapılan çalışmalarda seslerin geldiği caddenin altında 2 ana su deposunu birbirine bağlayan bir boru varmış. Bu borudan şüphelendiklerini söylediler. Bir çalışma yaptılar, bu akşam ses yoktu. Birkaç gün daha zamana ihtiyacımız olduğu söylendi. Kesin olarak bu borulardan geldiği net değil ama akşam ses gelmedi” diye konuştu.

Gizemli sesin sırrı çözüldü ile ilgili etiketler Denizli AFAD Belediye polis SES su şebekesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.