Giro’da akıl almaz kaza

Bisiklette takvimin en prestijli yarışlarından olan Giro D'italia'da akıl almaz bir kaza yaşandı. 4. etapt helikopterin alçaktan uçtuğu sırada havalanan bariyerler iki Vini Zabù-Brado-KTM bisikletçisine çarptı.

Vini Zabù-Brado-KTM bisikletçileri Luca Wackermann ve Etienne van Empel, Giro d’Italia dördüncü etabında son kilometrenin içindeyken kimsenin aklına gelmeyecek bir kaza yaşadı. Finiş sonrası ekrana gelen görüntülerde iki sporcunun yerde kaldığı ve bir süre kalkamadıkları görüldü.

Sonrasında canlı yayına görüntü sağlayan helikopterin çok alçaktan uçtuğu için yarattığı rüzgarla bariyerlerin havalandığı anlaşıldı. Bariyerlerin çarptığı sporculardan Luca Wackermann yaralandı. Takımdan yapılan açıklamaya göre Wackermann’ın burnunun kırıldığı, beyin sarsıntısı geçirdiği ve kaşı ve dudağında açılmalarla beraber hem yüzünde hem vücudunda ezikler, morluklar ve ufak kırıkların oluştuğu ama bilincinin yerinde olduğu söylendi.

Giro’da akıl almaz kaza

Takımın spor direktörü Luca Scinto, Etienne van Empel’in biraz daha şanslı olduğunu çünkü darbeyi Luca Wackermann aldığı için dolaylı olarak korunduğu söyledi. Ayrıca Wackermann’ın geçirdiği travma sonrası kazayı hatırlamadığını, iki dişini kaybettiğini, ama durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bu sene pek çok kazaya sebebiyet veren bariyerlerin güvenlik sorunu yeniden gündeme geldi. Polonya Turu’nda Fabio Jakobsen’in ciddi şekilde yaralandığı kazasının etkileri daha geçmemişken, yine böyle sorunların olması daha iyi bir çözümün olup olmadığı konusunda sorular doğuruyor. (Cyclistmag.com.tr)

Giro’da akıl almaz kaza ile ilgili etiketler bisiklet Giro d’Italia
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.