Girne'deki orman yangınında alevlerle mücadele sürüyor!

Yavru ve yeşil vatan da Türkiye gibi alevlere teslim olmamaya çabalıyor. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin incisi kabul edilen Girne şehrinin Karşıyaka köyünün güney batısında çıkan orman yangını, yerleşim yerlerine yaklaştı. Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Saner yangın bölgesine gitti. Ekiplerin yoğun çalışması sayesinde yangın kontrol altına alınabildi fakat alevlerle mücadele hala sürmekte.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin incisi Girne şehrinin Karşıyaka köyünün güney batı kısmındaki ormanlık alanda bugün saat 12.30 sıralarında makilik alanda yangın meydana geldi.

Girne'deki orman yangınında alevlerle mücadele sürüyor!

POLİS BASIN SUBAYLIĞI AÇIKLAMA YAPTI: KONTROL ALTINDA

Yangınla ilgili olarak Polis Basın Subaylığı'ndan bir açıklama yapılarak, yangının büyük oranda kontrol altına alındığı duyuruldu.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün öğle saatlerinde Karşıyaka köyünün güney batı kısmında ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının çevre emniyeti alınarak büyük oranda kontrol altına alınmış bulunuyor.

Yangına, polis itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri ile Lapta Belediyesine ait su tankerleri, bölge halkı ve askeri personel ile müdahale ediliyor.

Soğutma çalışmaları devam ediyor."

LAPTA BELEDİYESİ'NDEN YARDIM ÇAĞRISI

Öte yandan Lapta Belediyesi sosyal medya üzerinden yangın için bölgedeki tüm su tankeri olan vatandaşlara yardım çağrısı yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR AFET BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner, yangın yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

YANGINLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Yangın yerinden görüntüler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda itfaiye ekibinin yangına müdahalesi sürüyor.

Girne'deki orman yangınında alevlerle mücadele sürüyor! - Resim : 2

NAZIM ÇAVUŞOĞLU: YANGININ KONTROLÜ SAĞLANMIŞTIR

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Herkesin katkısıyla hızlı bir şekilde yangın kontrolü sağlanmıştır." dedi.

 

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

 

Girne'deki orman yangınında alevlerle mücadele sürüyor! ile ilgili etiketler KKTC Kıbrıs Yangın Karşıyaka türk cumhuriyeti girne

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.