GİRESUN’DAKİ SEL FACİASININ ACI SONUÇLARI!

Cumartesi günü Giresun'da yaşanan sel felaketi sonucu 10 kişinin öldüğü ve 6 kişinin hala kayıp olduğu, en çok zararın yaşandığı ilçelerin ise Dereli, Yağlıdere, Doğankent, Güce ve Espiye olduğu tespit edildi. SuperHaber kamerası, çok büyük zararlar veren sel felaketinin yaşandığı Espiye ilçesindeydi. Selzede halk SuperHaber’e yaptığı konuşmada, "Tüm evler ve tarlalarımız, tamamen dereye kayacak diye evlerimizde duramıyoruz." dedi. İşte sel felaketinin tüm detayları...

Karadeniz’in çok yağış alan illerinden Giresun, yaşadığı sel felaketinin şokunu atlatmaya çalışıyor. Yaşanan sel felaketinin ağır sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu etkili yağışlar sonrası sel felaketi yaşanırken, selden en fazla hasarı Dereli, Yağlıdere, Doğankent, Güce ve Espiye ilçelerinin gördüğü anlaşıldı. Aşırı yağış sonucu 10 kişinin öldüğü ve 6 kişinin kayıp olduğu sel faciasında, en çok zararın yaşandığı Espiye İlçesi Avluca Köyü, Aşağı Mahallesinin tam 5 metre aşağı kaydığı tespit edildi.

ESPİYE'DEKİ AŞAĞI MAHALLESİ 5 METRE AŞAĞIYA KAYDI!

SuperHaber kamerası, Giresun’a beklenmedik bir anda vuran ve çok büyük zarar veren sel felaketinin yaşandığı Espiye ilçesindeydi. Avluca Köyü, Aşağı Mahallesi Camiisi ile aynı yerde bulunan 4-5 evde çatlaklar oluşurken, imam evinin yıkıldığı öğrenildi. Yine Sela Mahallesi’nde bulunan bir evin yıkıldığı görülürken, Aşağı Mahallesi’nin ise tam 5 metre aşağı kaydığı tespit edildi.

KÖPRÜ TAMAMEN YIKILDI, YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI!

Uzun yıllar boyunca unutulamayacak doğal afet sonrasında, yaklaşık 42 kilometrelik Espiye ile Ericek grup yolunda bulunan 5 köprü tamamen yıkılırken, yolun büyük bir bölümünün trafiğe kapalı olduğu bildirildi. Avluca Köyü’nde meydana gelen sel sonucu, derinlikleri 100 ve 150 metreye kadar ulaşan uçurumların oluştuğu anlaşıldı. Yağmurun dinmesi ile ortaya çıkan sel felaketinde meydana gelen toprak kayması bir alanda büyük bir gölet oluştururken, yollar ise ayrık ayrık oldu.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN ZARARI ÇOK BÜYÜK!

Sel sonrası yapılan diğer araştırmalarda, fındık mevsimi olması nedeniyle vatandaşlara ait ürünlerin büyük zarar gördüğü anlaşıldı. Espiye'ye bağlı Avluca Köyü’nde Talat Bayrak’a ait iki dönüm, yine diğer bir vatandaşa ait iki dönüm daha olan fındık bahçelerinin toprak kayması sonucu yok olduğu tespit edildi.

HALK KORKUDAN EVLERİNE GİREMİYORLAR!

Toplam 250 hanenin bulunduğu Avluca Köyü’nde yaşayan vatandaşlar korkudan evlerine giremediklerini belirterek, "Tüm evler ve tarlalarımız, tamamen dereye kayacak diye evlerimizde duramıyoruz. Devletimiz bizi yalnız bırakmaz. Bunu biliyoruz ve bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HALK ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMASI İSTİYOR!

Selzede halk SuperHaber’e yaptığı konuşmada, bölgenin jeoloji mühendisleri tarafından araştırılması gerektiğini belirterek, ”Bu öyle bir durum ki mutlaka jeoloji mühendislerinin selin inanılmaz hasarlar oluşan bu bölgelere mutlaka bakması lazım. Hatta üniversitelerin burada araştırma yapması gerekiyor diye düşünüyorum. Burada yaşanan afeti anlatmak bir yana, gelip görmek gerekiyor. Çünkü gören insan şoka giriyor." dedi. 

Giresun’da yaşanan sel felaketinin tüm detayları SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GİRESUN’DAKİ SEL FACİASININ ACI SONUÇLARI! ile ilgili etiketler Giresun Espiye afet sel felaketi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.