Gıdada fahiş fiyata hükümet 'Dur' diyecek

Gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışı ile ilgili denetimlerini artıran hükümet, yeni tedbirleri de hayata geçirecek. Bu tedbirler arasında bazı ürünlere ihracatın sınırlandırılması, bazılarına alım garantisi verilmesi ve ihtiyaç durumuna göre vergilerin yeniden düzenlenmesi var.

Gıda alışverişi yapmak için markete gidenler, cep yakan fiyatlar karşısında isyan ediyor. Özellikle süt ürünleri, ayçiçek yağı, zeytin yağı, ve yumurta gibi ürünlerde yapılan fahiş zamlar büyük tepki çekiyor.

Duruma el atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen pazar günü "Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrasında yetkili kurumlar çalışmalarını hızlandırdı. Bu hafta toplanacak olan Gıda Komitesi, ürünlerde görülen fahiş fiyat artışını görüşecek.

ÜÇ BAKAN VE MERKEZ BANKASI BAŞKANI GIDA KOMİTESİNDE

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yer aldığı Gıda Komitesi fahiş fiyat artışını engellemek için alınabilecek tedbirleri tek tek masaya yatıracak.

ANA GÜNDEM: YÜKSEK FİYATIN ÖNLENMESİ

Türkiye Gazetesi'nden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre: Üç bakan ve Ağbal'ın da yer aldığı Gıda Komitesi'nin ana gündemi, koronavirüs döneminde talebin arttığı gıda ve tarım ürünlerindeki yüksek artışın önlenmesi olacak.

UCUZ TÜKETİM SEFERBERLİĞİ

Ucuz tüketim seferberliği dahilinde ürün bazında tedbirler alınacak.

Bu tedbirler arasında kritik rünlere alım garantisinin getirilmesi, bazı ürünlere ihracat sınırı konulması, ve verginin ihtiyaca göre yeniden düzenlenmesi gibi konular yer alacak.

Öte yandan önümüzdeki dönemlerde piyasa ve stok takibinin etkin yapılması da sağlanacak.

YAĞDAN MAMAYA KADAR TÜM ÜRÜNLER İÇİN ADIM ATILACAK

Toplantıda üretim, ticaret, stoklama, dağıtım, ani fiyat dalgalanmalarına karşı alınacak tedbirler ve maliyetleri düşürecek yapısal çözümler değerlendirilecek. Bir önceki Gıda Komitesi toplantısında 270 ürünün yakın takibe alındığı açıklanırken, bu toplantıda da özellikle son günlerde fiyatları aşırı artış gösteren zeytinyağı, ayçiçek yağı, bebek maması ve yumurta gibi ürünler için adımların atılması bekleniyor.

Gıdada fahiş fiyata hükümet 'Dur' diyecek ile ilgili etiketler Gıda Hazine ve Maliye Bakanı Ticaret Bakanı Tarım ve Orman Bakanı fahiş fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.