Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler ifşa listesi...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünleri ifşa listesini kamuoyu ile paylaştı. Bakanlığın yayımladığı ürünler arasında enerji içeceği, çikolata gibi gıdalar da yer alıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı tek tırnaklı eti tespit edilen hileli ürünler listesi ise vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Biz de merak edilen soruların cevaplarını derledik. Peki, hileli gıda ürünleri nelerdir? İşte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler ifşa listesi...

Birçok markada tek tırnaklı etine rastlanıldı. İstanbul Esenyurt’taki, bir restoranda Adana kıymasında, Tekirdağ Çorlu’da bir firmanın ürettiği kuru köfte ve sebzeli pişmiş köftede domuz eti tespit edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tek tırnaklı eti (at ve eşek) yediren firmalar başta olmak üzere ürünlerinde tağşiş yapan birçok firmanın adını ifşa etti. Türkiye’nin en büyük gıda firmalarından birinin ‘Uzun sosis avantajlı’ paketinde ise ‘baş eti’ görüldü. Peki, hileli gıda ürünleri nelerdir? İşte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler ifşa listesi...

Gda_Tarm_ve_Hayvanclk_Bakanlg_hileli_urunler_ifsa_listesifgmdfjngdf

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI HİLELİ GIDA ÜRÜNLERİ

Birçok markada tek tırnaklı etine (at,eşek) rastlanırken, bazı firma ve restoranların domuz eti kullandığı ortaya çıktı. İstanbul Esenyurt’taki, bir restoranda Adana kıymasında, Tekirdağ Çorlu’da bir firmanın ürettiği kuru köfte ve sebzeli pişmiş köftede domuz eti tespit edildi.

Domuz eti tespit edilen bir diğer firma da Aydın’da üretim yapan bir sucuk üreticisi. Söz konusu firmanın ısıl işlem görmüş dana sucuğunda domuz etine rastlandı.

fjsadhfas_Gda_Tarm_ve_Hayvanclk_Bakanlg_hileli_urunler_ifsa_listesi

BOYALI PUL BİBER

Domuz eti ve tek tırnaklı etlerinin yanı sıra geçtiğimiz yıllarda devreye giren ve sucuk, salam, sosis gibi ürünlerde et karışımını engelleyen tebliğin de delindiği görüldü. Sadece dana eti ile üretildiği iddia edilen ürünlerde kanatlı etine rastlandı. Yine bazı restoranların kıymalarında sakadat tespit edildi.

Türkiye’nin en büyük gıda firmalarından birinin ‘Uzun sosis avantajlı’ paketinde ise ‘baş eti’ görüldü. Özellikle bazı zeytinyağı üreticilerinin de taklit ve tağşişe sıklıkla başvurduğu ortaya çıktı. Edirne’de üretim yapan bir yağ üreticisinin ‘riviera zeytinyağı’ olarak sattığı ürüne mumsu maddeler ve pirina yağı karıştırıldığı ortaya çıktı. Şanlıurfalı bir biber üreticisinin isot kırmızı pul biberinde ‘boya’ kullandığı ortaya çıktı.

TULUMDA BİTKİSEL YAĞ

Birçok bal üreticisinin de ürünleri listede yer aldı. Ballarda fruktoz ve glukoza rastlandı. Takviye edici birçok gıdada ve enerji içeceklerinde ise ‘ilaç etken maddeleri’ bulundu. Süt ve süt ürünleri üreticileri de listede kendisine geniş yer buldu. Tulum peynirlerinde bitkisel yağ ve nişastaya, manda yoğurtlarında süt yağı ve harici yağlara rastlandı. Bazı yoğurtlarda ise jelatin tespit edildi.

er_Gda_Tarm_ve_Hayvanclk_Bakanlg_hileli_urunler_ifsa_listesi

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye hükûmetine bağlı olarak çalışan, gıda tarım ve hayvancılıktan sorumlu olan bakanlıktır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adı 3 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan 639 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ismi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değiştirildi. Şu anki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dır.

BAĞLI BİRİMLER

Merkez Teşkilatı

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü
Bakan Yardımcılığı
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Hayvancılık Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
İç Denetim Birimi Başkanlığı
Müsteşarlık
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Genel Müdürlüğü
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

YURTDIŞI TEŞKİLATI
Yurtdışı Temsilcilikleri

TAŞRA BİRİMLERİ
İl Müdürlükleri
İlçe Müdürlükleri
Araştırma Enstitüleri
Araştırma İstasyonları
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri
Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlükleri
Tohum Sertifikasyon Test Müdürlükleri
Eğitim Merkezi Müdürlükleri
Zirai Karantina Müdürlükleri
Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlükleri
Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü

SÜREKLİ KURULLAR / BAĞLI KURULUŞLAR
Yüksek Komiserler Kurulu - Sürekli Kurul
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü - Bağlı Kuruluş

İLGİLİ KURULUŞLAR
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

DÜZENLEYİCİ VE DENETLEYİCİ KURULUŞLAR
Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler ifşa listesi... ile ilgili etiketler gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı hileli gıda ürünleri nelerdir hileli ürünler ifşa listesi
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.