Gıda fiyatlarını düşürecek çalışma: Tarım Kredi ile bir zincir market anlaşmak üzere

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tahıl koridorunun ardından gübre koridorunun da mümkün olabileceğini belirten Bakan Kirişçi, "Gübre koridoru dünyayı rahatlatır" dedi. Bakan Kirişçi konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tahıl koridoru olması gerektiği gibi işliyor. Sadece tahıl gibi kabul edilse de iki üründe ambargo uygulanmıyor. Tahıl ürünleri ve gübre. Amerika tarafından yapılan açıklamayla gıda ve gübrenin ambargoya dahil edilmediğinin belirtilmesi, Rusya’nın malını taşıyan ülkeleri rahatlattı. Rusya’dan dolayı dünya biraz rahatlar diye düşünüyorum.”

YENİ DÖNEMDE TARIM KREDİ ÜRÜNLERİ DE DAHA FAZLA TÜKETİCİYLE BULUŞACAK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gıda fiyatlarını düşürmek için yapılan yeni çalışmaya ilişkin detayları da paylaştı. Kirişçi, "Bir zincir market ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında platform oluşturulacak. Bu zincir marketin şubelerinde Tarım Kredi'nin ürünleri satılacak. Bu sayede Tarım Kredi ürünleri daha fazla tüketici grubuna hitap edecek. Görüşmeler olumlu ve çalışmada sona gelindi" dedi.

"VATANDAŞLAR ORMANLARIN GÜNCEL HALİNİ TAKİP EDEBİLECEK"

Bakan Kirişci, yeşil ekran müjdesi de verdi. Proje yakın zamanda hayata geçirileceğinin altını çizen Kirişçi "Yeşil Ekran projesi hayata geçirilecek. Vatandaş anbean ormanların güncel halini görecek. Yangınlar sonrası yeşillendirmeler gibi değişimler görülebilecek. Çalışmada sona gelindi, birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi planlanıyor" ifadelerini kullandı.

MAZOT DESTEĞİ KART ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Bakan Kirişci bir kez daha mazot ve gübre için desteklerin nakdi olarak değil kart aracılığıyla yapılacağını aktardı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler için kart uygulamasının sonbaharda başlayacağını belirten Krişçi, "Sistem oturursa tohum ve ilaç için de uygulanacak" dedi.

Gıda fiyatlarını düşürecek çalışma: Tarım Kredi ile bir zincir market anlaşmak üzere ile ilgili etiketler Vahit Kirişçi Tarım Kredi zincir market anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.