Gianluca Zambrotta: Teklif gelirse Türkiye'de çalışmak isterim

İtalyanlar'ın unutulmaz sağ bek Gianluca Zambrotta, teknik direktörlük kariyerinde Türkiye'de çalışmak istediğini söyledi. 44 yaşındaki teknik adam, "Fırsat gelirse neden olmasın, futbolu seven bir ülkeye gelmek her zaman bir zevktir. Bu fırsatı kesinlikle değerlendirirdim" dedi.

İtalya'nın unutulmaz sağ beklerinden Gianluca Zambrotta, bu akşam oynananacak İngiltere-İtalya finalini değerlendirdi. 98 kez milli olan, 3 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası gören, 2006'da Dünya Kupası kaldıran kadronun yıldızları arasında yer alan 44 yaşındaki Zambrotta, "İtalya finali hak etti" dedi.

Goal Türkiye'ye konuşan Zambrotta, "İtalya, 2018 Dünya Kupası'na katılamamasının ardından sıra dışı ve önemli bir yolculukla Avrupa Şampiyonası'na ulaştı. Roberto Mancini ile kayda değer bir sonuç elde ettiler, İtalya harika bir ekiple hazırlandı. Finale kalmayı hak etti, Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final ve yarı finalde biraz zorluk çekmesi normal. Gösterdiği performansla finalde olmayı hak ediyor" dedi.

 Gianluca Zambrotta: Teklif gelirse Türkiye'de çalışmak isterim

BU JENERASYON ÇOK TEHLİKELİ

"Futbolda döngüler vardır. 2006 ve 2010 Dünya Kupası'ndan sonra İtalya Milli Takım'da jenerasyon değişti ve tekrar rekabetçi bir takım olması birkaç yıl aldı. Ancak daha 2012'de, milli takım Prandelli ile İspanya'ya karşı finale yükseldi ve 2016 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı oldu. İtalya şimdi oyun ve oyuncu anlamında gençleşti ve büyüdü. Doğru zamanda gelen önemli sonuçlara sahip yeni bir İtalya var. Bu jenerasyon Avrupa Şampiyonası'nı kazanmayı ve ardından 2022'de Katar'daki Dünya Kupası'na katılmayı umuyor. Önemli bir anda oluşturulmuş bir takım, umarız bizi memnun ederler."

İTALYA-TÜRKİYE BAĞLANTISI ÖNEMLİ

Zambrotta, Türk futbolu için şunları söyledi: "Türk futbolu her zaman izlenmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken yeteneklere sahipti. İtalya'ya çok fazla Türk futbolcu, antrenör geldi. İtalya'dan da çok sayıda isim Türkiye'ye gitti. Bu bağlantı önemli. Milan ve Fiorentina'daki Fatih Terim'den İtalya'daki Türk futbolculara, Prandelli'den Farioli'ye, Balotelli'ye kadar giden bu bağlantı önemli. Türkiye her zaman çok profesyonel ve tutkulu bir lige sahip oldu, taraftarlar da bunu kanıtlıyor."

Kariyerini teknik direktör olarak sürdüren Zambrotta, gelecekte Türkiye'de çalışma imkanı bulması durumunda bunu değerlendireceğini belirtirken "Türk yeteneklerin inşa edilmesinde hep profesyonellik vardı. Fırsat gelirse neden olmasın, futbolu seven bir ülkeye gelmek her zaman bir zevktir. Bu fırsatı kesinlikle değerlendirirdim" diye konuştu.

Juventus'un şikeden düşürüldüğü sezon Barcelona'ya transfer olan Zambrotta, bir dönem de Milan forması giymiş, 2013'te futbolu bırakmıştı. Yıldız isim en son Çin'de yardımcı hocalık yapıyordu.

Gianluca Zambrotta: Teklif gelirse Türkiye'de çalışmak isterim ile ilgili etiketler İtalya EURO 2020 Gianluca Zambrotta
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.