Gezmeye gittiği kalede ölümden döndü! 80 metre yükseklikten düştü

Recep Aydın (17), Trabzon’un Sürmene ilçesinde gezdiği kaleden dengesini kaybederek 80 metre yükseklikten çalılık alana düştü. Düştüğü yerde mahsur kalan Aydın, arama kurtarma ekipleri ile vatandaşların yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Orta Mahalle’deki tarihi Sürmene Kalesi'nde meydana gelen olayda; Kale bölgesinde gezintiye çıkan Recep Aydın, ayağının kayması sonucu dengesini kaybedince, 80 metre yükseklikten çalılarla kaplı alan düştü.

Gezmeye gittiği kalede ölümden döndü! 80 metre yükseklikten düştü


HALAT YARDIMIYLA YANINA İNDİLER

Sarp ve dik arazide çalı ve ağaçlara çarparak duran Aydın’ın yardım çığlıklarını duyan çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye AKUT, UMKE, Sürmene Arama Kurtarma (SÜRAK), itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Gelen ekipler ve bölgede bulunanlar halat yardımıyla güçlükle indikleri alanda mahsur kalan Aydın’ı, kurtarmak için çalışma başlattı.

Gezmeye gittiği kalede ölümden döndü! 80 metre yükseklikten düştü - Resim : 2


3 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU KURTARILDI

Zamanla yarışan ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu Aydın, konulduğu sedyeyle yola kadar taşındı. Burada bekletilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu Aydın, ambulansla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gezmeye gittiği kalede ölümden döndü! 80 metre yükseklikten düştü - Resim : 3

KOLUNDA VE BACAĞINDA KIRIKLAR TESPİT EDİLDİ

Tedaviye alınan, kolunda ve bacağında kırık olduğu tespit edilen Aydın’ın bilincinin yerinde olduğu, genel sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi.

(DHA)

 

 

Gezmeye gittiği kalede ölümden döndü! 80 metre yükseklikten düştü ile ilgili etiketler Trabzon Sürmene Recep Aydın kayalık Sürmene Kalesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.