Gezici Memet Ali Alabora şimdi de Boğaziçi için sahnede

Gezi Parkı olaylarında ön saflarda yer alan ve sonrasında Türkiye'den kaçan Memet Ali Alabora, Boğaziçi provokasyonuna destek verdi. Firari Alabora, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atanan Prof. Melih Bulu'ya yönelik protestolar devam ediyor. Eylemcilere polis müdahale ederken çok sayıda protestocu da gözaltına alındı.

Gezi Parkı olayları sonrasında Türkiye'den kaçan ve artık Gallerli olduğunu açıklayan oyuncu Memet Ali Alabora da, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek verdi.

GÖZALTINA ALINANLARIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

8 yıl önce Gezi olaylarının başlamasında etkili olan isimlerin başında yer alan ve daha sonra Türkiye'den firar eden Memet Ali Alabora, Boğaziçi'nde gözaltına alınanların hemen serbest bırakılmasını talep etti.

Gezici Memet Ali Alabora şimdi de Boğaziçi için sahnede

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir süredir devam eden protesto gösterileri alevlendi. Dün gece, rektör ataması bahanesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde toplanan bir grup, protesto gösterisi düzenledi.

Kabe'ye saygısızlık yapıldığı için tepkilerin odağı olan üniversitedeki protestoda bazı öğretim görevlileri ve LGBT üyeleri, rektörlük binasını işgal etmek istedi. İşgal girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

19 şahsa DHKP-C yerör örgütüyle alakalı, 23 şahsa MLKP silahlı terör örgütüyle alakalı ve 9 şahsa ise PKK silahlı terör örgütüyle alakalı daha önceden adli işlem yapıldığı tespit edildi.

Ayrıca, 79 şahsın çeşitli terör örgütleri veya marjinal gruplarla iltisaklı olduğu belirtildi.

 

Gezici Memet Ali Alabora şimdi de Boğaziçi için sahnede ile ilgili etiketler protesto Memet Ali Alabora gezi boğaziçi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.