Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı!

SuperHaber'den Mevlüt Yüksel, Gezi olaylarının hemen ardından o gün Haber Müdürü olarak görev yaptığı Takvim gazetesinde ironik bir habere imza atmıştı. "Kızılağaç dile geldi" başlıklı haberde Yüksel, 22 gün boyunca eylemcilerin 'Devrim Kıraathanesi', tuvaleti ya da başını dayadığı omuz olan Kızılağaç ile hayali bir söyleşi gerçekleşmişti. Bülent Mumay beraat kararlarının hemen ardından "unutulmaz" mesajı ile bu haberi hatırlattı. Mevlüt Yüksel ise Mumay'a sosyal medyadan yanıt verdi...

Deutche Welle'den Bülent Mumay, Gezi kalkışması davasında 8 sanık hakkında verilen beraat ve Osman Kavala için tahliye kararları sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 'Unutulmaz" deyip Mevlüt Yüksel'i etiketleyen Mumay 2013'te Takvim gazetesinde yayınlanan 'Ne çektin be Kızılağaç' başlıklı manşet haberin fotoğrafını da mesajına ekledi. 

Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı!

Haberi yapan kişi Mevlüt Yüksel'di. Yüksel bu mesaja sosyal medya hesabından karşılık verdi.

Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı! - Resim : 2

Peki, Gezici tayfanın unutmadığı Kızılağaç röportajının içeriğinde neler vardı günün önemine binaen bir kez daha hatırlatalım... 

"KIZILAĞAÇ DİLE GELDİ...

Taksim Gezi Parkı'nı yıllarca birbirinden yeşil 60 çeşit ağaç süsledi. Bunlardan biri var ki 18 günde çektiği eziyeti, 50 yılda çekmedi Sonunda dile geldi, içinden geçenleri söyledi
.kızıl

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda toplanan eylemciler, kızılağaç ve diğerlerini bahane ederek gösterilere başladı. Sonra devreye provokatörler girdi, eylemler tüm Türkiye'yi gerdi. Bu arada kızılağacın çevresinde çadır kuran, gölgesinde oturan, pankartlarını üzerine asan eylemciler, ona 18 gün boyunca eziyet etti. Altında marşlar söylendi. Duran Adam'lara, Yatan Adam'lara kol kanat gerdi.

Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı! - Resim : 3

Sonunda eylemciler polis zoruyla parkı terk etti. Herkes gidince de park yine ona kaldı.

Çevresi temizlendi, yeniden nefes aldı. 50 yaşındaki kızılağaç, şimdi eksi günlerine döndü. Sonunda dile gelip Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'e, içinden geçenleri bir bir şöyle söyledi:

GAZ YAPRAKLARIMI DÖKTÜ

Geçmiş olsun kızılağaç nasılsın?

Hiç iyi değilim, bu olaylar beni yordu. Çok üzüldüm. Adeta kahroldum...

Tam olarak ne oldu?

Günlerce eziyet çektim, biber gazı yedim. Solan yapraklarım, gaz nedeniyle erkenden döküldü. Kabuğum kurudu. Acıyı filizlerime kadar hissettim.

Çevreciler sana iyi bakmadı mı?

Onların neresi çevreci! İlk gelenler iyi davrandı. Sonra gelen bir odun, gövdeme çivi çaktı. Babasının malıymış gibi gölgemi de 'Devrim Kıraathanesi' ilan etti.

Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı! - Resim : 4

Ne oldu o kıraathanede?

Neler olmadı ki... Günler geceler boyunca marşlar söylediler. Çok gürültü yaptılar. Ama bazıları da başını bana dayayıp dinlendi. Ben en çok o gençleri sevdim.

BAZILARI İYİ ÇOCUKLARDI

Peki onlar da seni sevdi mi?

Tabi sevdiler. Tabi araya karışan yaramazlar da vardı. İyi çocuklardan bana zarar gelmedi. Fakat bazılarından gerçekten korktum.

İyi ki yakmamışlar seni...

Yanmadım ama çok bilye, molotofkokteyli yedim. Sinem delik deşik oldu.

Bunlar artık hatıra kalır sende...

Ne hatırası, hepsini unutmak istiyorum. Günlerce dibime çişini yapanlar, bir şişe su bile dökmedi. En zoruma giden de bu oldu. Kanlı 1 Mayıs'ta bile böyle zulüm görmedim.."

Gezi beraatlerinin hatırlattığı Kızılağaç röportajı! ile ilgili etiketler Gezi olayları Gezi parkı Bülent Mumay mevlüt yüksel kızılağaç
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.