"Gevşeme olursa işimiz zor"

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, artan vakalar nedeniyle İstanbulluları uyardı. Daha önce kasım-aralık aylarında yaygın şekilde aşı kullanılıncaya kadar İstanbullulardan dişlerini sıkmasını isteyen Tükek, son günlerde mega kentte vaka artışının hızlandığını belirterek, "Gevşeme olursa işimiz zor" dedi.

Türkiye'de koronavirüs hastalarının sayısındaki günlük 1600 civarındaki artışta İstanbul'un payı büyük.

Daha kısa süre öncesine kadar Ankara'nın başını çektiği vaka sayılarında durum değişti. İstanbul başkentin tam iki katı hasta sayısına ulaştı.

Hal böyle olunca en büyük iş kuşkusuz sağlıkçıların payına düşüyor. 

İstanbul'un köklü sağlık kurumlarının başında gelen İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi de koronavirüs hastalarının artışından etkilenen kurumlardan.

İÜ Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek bir süre önce yaptığı açıklamada aşının yaygın kullanılmaya başlanmasına birkaç ay kaldığını vurgulayıp vatandaşlardan biraz daha dişlerini sıkmasını istemişti.

Ancak Tükek gibi uzmanların uyarıları ciddiye alınmayınca hasta sayısı da hızla artmaya başladı.

Prof. Dr. Tufan Tükek, artan korana hastaları için sosyal medya hesabından İstanbullulara bu kez de "gevşemeyin" uyarısı yaptı. 

Tükek, "İstanbul’a geri dönüşün artması ile Covid-19 da artış hızlandı. Hastaneler hazır durumda, ancak gevşeme olursa işimiz zorlaşır. Sevgili vatandaşlarımız lütfen bu uyarılarımızı dikkate alın. Hakkaten hastalığın hiç şakası yok. Gerekli olmadıkça kalabalık ortamlara girmeyelim." dedi.

 

"Gevşeme olursa işimiz zor" ile ilgili etiketler Çapa Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi İstanbul Prof. Dr. Tufan Tükek kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.