Gervinho sakatlandı... Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında talihsiz an

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli forveti Gervinho, Çaykur Rizespor maçının 10. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi. 33 yaşındaki yıldız adale sakatlığı yaşarken ilk gelen bilgiler sakatlığın ciddi olduğu yönündeydi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gervinho'nun sağ çapraz bağının koptuğunu ve 6 ay sahadan uzak kalacağını açıkladı.

Süper Lig'in 11. haftasında lider Trabzonspor ile ilk galibiyetinin geçen gafta alan Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geliyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynanan ve 1-0'lık üstünlükle döndükleri Göztepe maçına göre Çaykur Rizespor karşısında ilk 11’de 2 değişikliğe gitti. Avcı, savunmanın solunda Denswil yerine Trondsen’e, Yusuf Sarı’nın yerine Siopis’e ilk 11’de görev verdi.

Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle Göztepe ile oynanan maçta forma giyemeyen ve hafta içerisinde kısmi olarak çalışmalara katılan Bakasetas ve Nwakaeme; maçın 21 kişilik kadrosunda yedekler arasında yer aldı. Bordo-mavililerde Cornelius da maça yedek kulübesinde başladı. Danimarkalı santrfor 12. dakikada Gervinho'nun yerine oyuna girdi. Fildişi Sahilli forvet 10. dakikada hücumdayken talihsiz bir sakatlık yaşadı.

Gervinho sakatlandı... Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında talihsiz an

Gervinho sakatlandı... Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında talihsiz an - Resim : 2

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ

Trabzonspor taraftarları da maça yoğun ilgi gösterdi. Daha önce birleşme kararı alan taraftar grupları maçı Doğu tribününde birlikte izledi. Tribünlerdeki taraftarlara ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk Bayrağı dağıtıldı. Taraftarlar maç öncesinde ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Gervinho sakatlandı... Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında talihsiz an - Resim : 3

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, oynanacak maçla ligde 41'inci kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 40 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 26'ya 5 üstünlüğü bulunuyor, 9 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 83 gole, Çaykur Rizespor 32 golle karşılık verebildi. Trabzonspor, sahasında oynadığı maçlarda da rakibi karşısında bariz bir üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, kendi evinde 20 maçta 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

Trabzonspor, sahasındaki tek yenilgisini 2006-2007 sezonunda 1-0'lık sonuç aldı. Daha sonra Trabzon'da oynanan 8 maçın 7'si ev sahibi takımın üstünlüğüyle, 1 maç da beraberlikle sonuçlandı.

 

Gervinho sakatlandı... Trabzonspor-Çaykur Rizespor maçında talihsiz an ile ilgili etiketler Trabzonspor Gervinho Çaykur Rizespor
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.