Gergerlioğlu mitili Meclis'e attı

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'i terk etmediği gece koltukta yattığını açıklamıştı. Gergerlioğlu dün gece de TBMM'ye yer yatağı getirdiğini açıkladı.

Terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki kararın TBMM'de okunmasıyla vekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu kararı tanımamaya devam ediyor.

Meclis'teki eyleminde ikinci günü geride bırakan Gergerlioğlu, ilk gece odasındaki koltukta uyuduğunu açıklamıştı.

Dün gece de sosyal medya hesabından bir video paylaşan Gergerlioğlu, "Adalet nöbetinden herkese iyi geceler. Bu gece de Meclis'teyim. Milletin iradesini koruyoruz. Ailemizden ayrıyız ama demokrasi için buna değer. Hukukun üstünlüğü hakim olana dek mücadeleye devam edeceğiz."dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ YER YATAĞI YAPTI"

Kaldığı odayı da gösteren Gergerlioğlu, "Merak etmeyin kanepede uyumuyorum, arkadaşlarımız güzel bir yer yatağı yaptı" ifadesini kullandı.

Gergerlioğlu mitili Meclis'e attı

BAHÇELİ'NİN SÖZÜNÜ YANLIŞ ANLADI

Gergerlioğlu'nun yer yatağında yatması, akıllara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylemlerinde sık sık yer verdiği 'Mitili atacağız' cümlesini akıllara getirdi. Bu durum, 'Gergerlioğlu durumu yanlış anlamış' dedirtti.

Mitil Ne Demek?

'Mitil' kelimesini genel olarak iki farklı anlamı üzerinden ele almak suretiyle ifade etmek mümkün.

- İç kısmına pamuk veya yünden doldurulmuş yorgan kılıfı veya beyaz yastık.

- İki yüzü beyaz kapsız yorgan çeşidi.

Gergerlioğlu mitili Meclis'e attı ile ilgili etiketler HDP TBMM Devlet Bahçeli Ömer Faruk Gergerlioğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.