Gergedan böceği istilası 4 kenti birbirine kattı: Bölge halkı kurtulmak için her yolu deniyor

Arjantin'de yaşanan aşırı sıcakları nedeniyle 4 kenti binlerce gergedan böceği istila etti. Santa Isabel Belediye Başkanı Christian Echegaray, böceklerin dolu gibi çatılara düştüğünü, trafikte araçların camlarına çarptığını söyledi. Bölge halkı böceklerden kurtulmak için her yolu deniyor.

Arjantin’de son günlerde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle La Pampa eyaletinde 4 kenti binlerce gergedan böceği istila etti. La Pampa eyaletinde yer alan Santa Isabel, Telen, Victoria ve Carro Quemado kentlerinde birçok ev, park ve bahçe, binlerce gergedan böceği tarafından istila edildi.

Böcekler, gündüz güneşten saklanmak için çatı aralarına gizlenirken, bazı bölge sakinleri böceklerin ağırlığı sebebiyle evlerinin çatılarında hasar oluştuğunu ve kanalizasyon sisteminin tıkandığını bildirdi.

Gergedan böceği istilası 4 kenti birbirine kattı: Bölge halkı kurtulmak için her yolu deniyor

Santa Isabel Belediye Başkanı Christian Echegaray, böceklerin dolu gibi çatılara düştüğünü, trafikte araçların camlarına çarptığını söyledi.

BÖCEKLERİ ŞEHİRDEN UZAK YERLERE TAŞIYORLAR

Bölge halkı ise yaşam alanlarını istila eden böceklerden kurtulmak için her yolu deniyor.

Gergedan böceği istilası 4 kenti birbirine kattı: Bölge halkı kurtulmak için her yolu deniyor - Resim : 2

Bazı vatandaşlar evlerinin çatılarından, bahçelerinden ve havuzlarından toplayarak kutulara doldurdukları böcekleri şehirden uzak yerlere bırakıyor.

Yetkililer, geceleri ışığa yönelen böceklerden kurtulmak için şehir aydınlatmalarını kapalı tuttuklarını ve şehirden uzak noktalarda variller içerisinde ateş yaktıklarını ifade etti.

Gergedan böceği istilası 4 kenti birbirine kattı: Bölge halkı kurtulmak için her yolu deniyor ile ilgili etiketler Arjantin gergedan bölceği istila
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.