Gerçeği biliyor ama bilerek yalan söylüyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de enkazlara giderken konvoyunda müzik çaldırdığını iddia etmişti. Oysa FETÖ hesapları tarafından ajans görüntüleri montajlanarak ortaya atılan iddia ile gerçek çok farklıydı. O gün ajansların geçtiği görüntülerde konvoyda çalındığı iddia edildiği gibi müzik çalınmıyordu. Öztrak'ın bile bile söylediği yalanı Cumhuriyet'in "Öztrak'tan Erdoğan'a: Bebekler enkaz altındayken müzik çaldırıyor" başlığıyla vermesi ise sürpriz değildi.

CHP sözcüsü Faik Öztrak'tan tepki çeken bir iddia geldi. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü İzmir'de çöken Rıza Bey Apartmanına incelemeye giderken konvoyunda müzik çalındığını iddia tti.

Öztrak, bu iddiasına ise sosyal medyada yayınlanan bir videoyu kanıt gösterdi. Oysa o gün ziyareti canlı yayınlayan ajansların geçtiği görüntülerde herhangi bir müzik yayını yoktu. 

Peki Öztrak bunu bilmiyor muydu? Tabii ki biliyordu. Çünkü Erdoğan'ın İzmir'deki depreme ilişkin tüm temasları anbean canlı yayınlanmıştı. 

ÖZTRAK VE CUMHURİYET YALANA SAHİP ÇIKTI

Ancak, Öztrak gerçeği bildiği halde montajlanarak müzik eklenen video üzerinden Erdoğan'ı hedef almayı tercih etti.

Cumhuriyet de Öztrak'ın açıklamaları üzerinden yalanı okurlarına gerçekmiş gibi "Öztrak'tan Erdoğan'a: Bebekler enkaz altındayken müzik çaldırıyor" başlığıyla sundu. 

Peki, algı amacıyla oluşturulan video nasıl ortaya çıkmıştı? Montajda müzik eklendiği anlaşılan video ilk kez FETÖ'cü hesaplar tarafından Twitter'dan dolaşıma sokulmuş, yine FETÖ'cü hesaplar tarafından da yayılmıştı.

MEHMET MUŞ TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grupbaşkanvekii Mehmet Muş, Öztrak'ın gerçeği bildiği halde yalan söylemesine sosyal mdyadan tepki gösterdi. Muş, "CHP sözcüsü utanmadan, sıkılmadan, hiç yüzü kızarmadan yalan söylüyor. Cumhurbaşkanımızın İzmir'e müzikle giriş yaptığı iddiası külliyen yalandır. Bunlar FETÖ taktiği uygulayan ahlak yoksunlarıdır! Cumhurbaşkanımızın insani hassasiyetinin milyonda biri bu müfterilerde yoktur." ifadelerini kullandı...

Gerçeği biliyor ama bilerek yalan söylüyor

Gerçeği biliyor ama bilerek yalan söylüyor ile ilgili etiketler Faik Öztrak CHP FETÖ deprem Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.