Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden çekildiğini açıkladı.

Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümünde "Kanun Hükmü" adlı belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapıldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI FESTİVALDEN ÇEKİLDİ!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür" diyerek festivalden çekildiğini açıkladı.

TAMER KARADAĞLI: KARARIN ARKASINDAYIZ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Kanun Hükmü" filmi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivalden çekilmesine yönelik kararını "Bakanlığımızın aldığı kararın arkasındayız..." diyerek yorumladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI: DESTEĞİMİZİ ÇEKTİK

Bu gelişmelerin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki "Kanun Hükmü" adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız" ifadeleri kullanıldı. "Belgeselde FETÖ Terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu'nun tahsisi iptal edilmiştir" açıklaması yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal Film Festivali'nden çekildi ile ilgili etiketler Gençlik ve Spor Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.