Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Kulüpler eskiden olduğu gibi yabancılara satışa açık

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yeni çıkan spor yasası hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Kasapoğlu kulüplerin daha önce olduğu gibi yabancılara satışa açık olduğunun altını çizdi. Bakan Kasapoğlu, yabancı hakem konusunun kulüpler ve TFF tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu gündeme dair soruları yanıtladı. Yeni çıkan kulüpler yasası hakkında açıklamalar yapan Kasapoğlu, yasa sonrası kulüplerin mali yapılarında daha derli toplu bir yaklaşım gördüklerinin altını çizdi. Bakan Kasapoğlu kulüplerin daha önce olduğu gibi yabancı sermayeye açık olduğunu söyledi.

Haber 7'nin sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyledi:

"Özellikle finansal anlamdaki sorumlulukların belirlenmesi ve harcadığınızdan sorumlu olmanız, bütçenize göre harcamanız. Kulüplerin içinde bulunduğu durum buydu ve buna yeni yasayla borçlanma kriterleri getirdik. Borçluluktan doğan sorumlulukların yöneticilerde olma kıstasını getirdik. Mali anlamda amaç kaynakların heba olmaması. Türkiye’nin köklü bir spor geleneği var. Artık Türkiye sporda marka bir ülke. Her branşta madalyalar arka arkaya geliyor. Genç bir ülkeyiz ve yetenekli gençlerimiz var. Yasayla birlikte bu bedene dar gelen elbiseyi değiştirdik, modern bir tanımlama getirdik. Bu sadece bir futbol yasası da değil. Tüm branşları kapsayan, yeni başarı hikayelerini ortaya koymaya yönelik bir adım. Beklenen bir adım. Hep birlikte bunu gerçekleştirdik. Yasa sonrası kulüplerimizin attıkları adımlara baktığımızda finansal yapıda daha derli toplu bir yaklaşım görüyoruz. Altyapıya bir yönelme görüyoruz. Temel faktörün üretim odaklı bir yönetim anlayışı olmasını bu yasa ile birlikte istenen çerçeveye kavuşacağına inanıyorum."

"KULÜPLER ESKİDEN OLDUĞU GİBİ ŞİMDİ DE YABANCI SERMAYEYE AÇIK"

"Yurt dışındaki kulüplerde de satın almalar ve yabancı ortaklıklar söz konusu. Bu ülkemizde önceki yasada da limiti olan bir konu değildi. Yeni yasada da yabancı sermayenin kulüplere talip olması durumunda kulübün genel kurulunun vereceği kararla bu tür ortaklıklara eskiden olduğu gibi şimdi de bir açıklık söz konusu. Spor endüstrisi diyoruz. Profesyonel çerçevedeki yaklaşımlar, global anlamdaki trendler belirleyici oluyor. Türkiye’de birkaç kulüple ilgili bir takım çalışmalar var. Onları da yakından takip ediyoruz."

"YABANCI HAKEM KONUSU İNCELENMELİ"

"Bunlar federasyonun, ilgili kurullarının tartışıp çalışması gereken konular. Ortak aklı geliştirmeliyiz. Finansal idaresi hakkında olur, bunları konuşmaktan çekinmemeliyiz. Dünya uygulamaları nedir? Ülkemize uygun mudur? istişaresinin yapılması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden hakem konusu olur başka konular olur şeffaflıktan geri durmamak lazım. Şeffaflık, açıklık... Bunların her biri bence her alanda olduğu gibi sporda da olması gereken konular. "

"SPOR FUTBOLDAN İBARET DEĞİLDİR"

"Bu alandaki başarılar, diğer branşlardaki başarılarda olduğu gibi bir sürecin sonunda gelen aşama. Voleybolun kulüpleşmesi noktasında teşvikler çalışmalar. Anadolu kulüplerinin bu anlamda artırılması desteklenmesi bunların hepsini bakanlık olarak destekledik. Keza basketbolda ciddi bir seferberlik var. Basketbol seferberliği. Zaten altyapı var. 10.000 pota ile sokak basketbolu ile bunları inşallah farklı noktalara taşıyacağız. Şunu söylemek istiyorum; biz her iki branşta da daha büyüklerine doğru hızla yol almamız gerekiyor. Daha büyük başarıları hak ediyoruz. Çünkü bizdeki kadar Devletin ilgilendiği destek olduğu bir spor girişimi. Spor futboldan ibaret değildir. Bunu da farklı branşlarda alınan başarılar ile görüyorsunuz. 2022 yılı Haziran ayındayız. Şu ana kadar 2030 madalya aldık. Bunların içinde Yüzme var, Jimnastik var. Sadece 6 aylık dönemde. Müthiş bir yelpaze var, bunların içinde güreş var. Boks var. Bu mutlulukları daha da büyütme bizim gayemiz."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Kulüpler eskiden olduğu gibi yabancılara satışa açık ile ilgili etiketler Mehmet Muharrem Kasapoğlu kulüpler yasası yabancı satış
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.