Gençlerden TÜBİTAK desteklerine rekor başvuru

TÜBİTAK’ın duyuruya açtığı destek programının sonuçları açıklandı. TÜBİTAK Başkanı 'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde toplam 9.334 onaylı başvurudan 5.165 proje destek almaya hak kazanırken, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda 2023 yılı 1. döneminde toplam 450 onaylı başvurudan 270 proje destek almaya hak kazandığını belirtti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,
Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde toplam 9.334 onaylı başvurudan 5.165 proje destek almaya hak kazanırken, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda 2023 yılı 1. döneminde toplam 450 onaylı başvurudan 270 proje destek almaya hak kazandığını belirtti.

Gençlerden TÜBİTAK desteklerine rekor başvuru

Mandal, şöyle devam etti: “TÜBİTAK olarak üniversite öğrencilerimizin öğrenimlerine devam ederken bir yandan da araştırma ekosistemimize dahil olması bizim için büyük önem taşıyor.
Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz 2209 programına katılan öğrencilerimiz arasından geleceğin bilim insanları, teknoloji önderleri, başarılı girişimciler hepsinden önemlisi Ülkemizin değerlerine değer katacak pırıl pırıl genç beyinler çıkıyor.

Her zaman övündüğümüz, desteklediğimiz ve artması için bütün gücümüzle çalıştığımız yetişmiş insan kaynağımızın temelleri bu öğrencilerimiz ile atılıyor.
2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programımıza başvuran her öğrencimiz bizim için çok kıymetli.

Kıymetli çünkü, elini taşın altına koymaya hazır, araştırmaya, geliştirmeye üretmeye istekli bu gençlerimizin geleceğimizin mimarları olacağının farkındayız.”

TÜBİTAK’ın sitesinde yer alan bilgilere göre, araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile destekleniyor.  Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde projesini tamamlamak zorunda.
2022 yılından itibaren maksimum destek tutarı 7500 TL'dir.

Akademik ve sanayi danışmanları için proje başına 1.000 TL’dir. Bir danışman ilgili başvuru döneminde en çok 2 proje için danışman desteği alabilir.
Online başvuruda girişi yapılacak IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır. 

Öğrenci ve danışmanlara harcırah ya da yevmiye ödemesi yapılmamaktadır.
Konaklama harcamaları destek kapsamına dahil.

Gençlerden TÜBİTAK desteklerine rekor başvuru ile ilgili etiketler ekonomi TÜBİTAK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.