Başkentte Gençlerbirliği'ni 0-2 mağlup eden Galatasaray takibi sürdürüyor

Süper Lig'in 39. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, Halil Dervişoğlu ve Emre Akbaba'nın golleriyle 0-2 kazandı. Bitime 3 hafta kala zirvenin 6 puan gerisinde bulunan Sarı-Kırmızılılar, haftaya Beşiktaş derbisini kazanırsa "top yuvarlaktır" sözünün arkasına sığınıp beklemeye koyulacak.

Şampiyonluk yarışında son ana kadar olmak isteyen Galatasaray, sezonun ilk yarısında evinde 6-0 mağlup ettiği Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar 39. hafta mücadelesinde 0-2 galip geldi.  

Beşiktaş'ın 3 maçlık galibiyet serisiyle puan farkını maç fazlasıyla 9'a çıkardığı Aslan, haftaya evinde oynayacağı derbi öncesi kazanıp umutlarını sürdürmek istiyordu. Şampiyonluk şansını son ana kadar zorlamak isteyen Galatasaray, yenilmesi halinde havlu atacaktı. 

Dk. 44 GOL! Halil Dervişoğlu ceza sahası dışında topla buluştu. İyi kontrol, iyi dönüş, köşeye sol ayakla nefis bir gol... Galatasaray taraftarının ve Fatih Terim'in çok şeyler beklediği genç forvet, Sarı-Kırmızılı formayla ilk golünü attı: 0-1. 21 yaşındaki forvet, 3-1'lik Göztepe deplasman galibiyetinde 2 asist yapmıştı.

Başkentte Gençlerbirliği'ni 0-2 mağlup eden Galatasaray takibi sürdürüyor

Dk. 53 GOL! Halil'in kafayla indirdiği topa yere inmeden ayak içiyle ağlara gönderen Emre Akbaba, Galatasaray'ı 0-2 öne geçirdi. Geçen hafta 88'de galibiyeti getiren, Trabzonspor maçında 90+6'da yenilgiyi önleyen Emre Akbaba, Sarı-Kırmızılı formayla en fazla gol attığı sezona ulaştı. 5 gol...

Dk. 65 GOL İPTAL! Ryan Babel'in pasına gelişine yerden vuran Emre Akbaba, kendisini 2, takımının 3. golü... Ancak VAR incelemesinde elle oynama tespit edildi, gol iptal!

Başkentte Gençlerbirliği'ni 0-2 mağlup eden Galatasaray takibi sürdürüyor - Resim : 2

Fatih Terim, maç öncesi şunları söyledi: 

"Sona yaklaştıkça her takım için işlerin daha zor olduğu noktadayız. Herkes kazanmak adına ne lazımsa yapacak. Corona, sakatlıklar, milli takım dönüşleri bizi öyle bir hale soktu ki bazı şeyleri yapmaya mecburuz. Çok şeyi izah etmiyoruz ama mecburuz yapmaya."

"Mohamed'in fizik eksikliği oldu. Falcao, maskeyle oynuyor yeni yeni başlıyor. Stoperimiz korona sürecinde. Hem maçımıza hem elimizdeki kadroya göre yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zaten mümkün olsa kadromuzu hiç değiştirmeyeceğiz."

Başkentte Gençlerbirliği'ni 0-2 mağlup eden Galatasaray takibi sürdürüyor - Resim : 3

GENÇLERBİRLİĞİ: Nordfeldt, Johansson, Arda, Diego, Halil İbrahim, Piris, Soner, Sefa Yılmaz, Lima, Candeias, Stancu

GALATASARAY: Muslera, Şener, Donk, Marcao, Ömer Bayram, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Kerem Aktürkoğlu, Babel, Halil İbrahim Pehlivan

Kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği ise 35 puanla 20. sırada... Başkentin Kırmızı-Siyahlı ekibi mağlup olursa, büyük yara alacaktı. Son 6 maçta 1 kez kazanabilen teknik direktör Özcan Bizati, maç öncesi şöyle konuştu:

"Baskı olması normal. Baskı olmaması için bu takımın ya burada olmaması ya da düşmüş olması gerekiyor. Hafif bir baskının olması, başlama düdüğüyle bitmesi gerekiyor. Deneyimli oyuncularımız var. Artık kendi elimizde.İyi motive olmaya devam etmemiz gerekiyor. 4 önemli maçımızın ilk ayağını oynuyoruz. Puan, puanlar almak istiyoruz. İyi mücadele olacak. Temposu yüksek bir maç olacağını düşünüyorum. Biz yüksek oynamak zorundayız."

Başkentte Gençlerbirliği'ni 0-2 mağlup eden Galatasaray takibi sürdürüyor ile ilgili etiketler Galatasaray Gençlerbirliği Fatih Terim Halis Özkahya Emre Akbaba Özcan Bizati Halil İbrahim Dervişoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.