Genç Akademisyen'den Mehmetçik için ikinci büyük yardım hareketi!

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan, geçen haftalarda üniversite öğrencilerin deteğiyle 20 bin lira değerinde çorap ve iç çamaşırını Afrin'deki Mehmetçiklerimize götürürken şimdi ise daha büyük bir kampanya gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda üniversite öğrencilerinin desteğiyle 20 bin lira değerinde çorap ve iç çamaşırını Afrin'deki Mehmetçiklerimize götüren Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan bu kez çok daha büyük bir kampanyaya imza atarak 11bin öğrenci ve çevresindeki hayırseverlerin desteğiyle 24 bin lira değerinde ihtiyaç malzemesini beraberindeki öğrencileri ile birlikte Afrin sınırındaki JÖH / PÖH birliklerine teslim ederek genç nesillerde milli birliğin sağlanmasına büyük bir örnek oldu.

a

#1olmakiçinafrin Hashtag i ile büyük destek topladı

Daha önce hiç bir dernek vakıf, kurum, kuruluş desteği olmadan sadece öğrencileri ve bir grup arkadaşının desteği ile gerçekleştirdikleri kampanya ile Afrin'de savaşan Mehmetçiklerin acil ihtiyaç malzemelerini temin ettiklerini ardından çok daha büyük katılımlı bir yardım hareketini gençler ve çocuklar aracılığı ile hayata geçirmeye karar verdiğini söyleyen Başaslan, "bir önceki yardım hareketimizde bölgedeki komutanımızla irtibat halinde olarak güncel ve acil ihtiyaçların temin edilmesinin daha doğru olduğunu gördük. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından vatansever olan herkes Mehmetçiğe yardım için seferber olmuş durumda hatta, onların ifadesiyle ordu ile millet yarışıyor. Ben de bu hayır ve birlik yarışına gençlerimizin ve çocuklarımızın da katılmasını orduya ve devlete sahip çıkma bilincinin gelişmesini istedim. Ve bir ilkokul öğrencinin dahi yardım etmekten çekilmeyeceği şekilde sosyal medyadan ulaşabildiğim çevremle Türkiye'nin farklı yerlerindeki arkadaşlarım ve öğrencilerim aracılığıyla üniversite ortaokul ve ilkokullarda #1olmakiçinafrin adıyla 1 TL topladık. Burada asıl gayemiz, 1 lirayla nasıl yardım olur ki? Ya da ben tek başıma ne yapabilirim ki? diyerek hiç bir şey yapmamak yerine çok sayıda 1'in buluşmasıyla nasıl büyük bir birliğin oluşabileceğini göstermekti. Ve sonuç olarak 11 bin öğrencinin katılımı ile 11 bin TL ve ek olarak bir kaç hayırsever arkadaşımızın da desteğiyle toplam 24 bin lira yardım topladık" dedi.

b

Toplanan yardımlarla ihtiyaç malzemeleri almak için firmalara başvurduklarında neredeyse hiç bir firmanın fiyatlara kar eklemeleri sayesinde normalde alınabileceğinden çok daha fazla malzeme aldıklarının ve bunun da ayrı bir milli birlik örneği olduğunun altını çizen Başaslan; " topladığımız parayla firmaların da desteği sayesinde 3 adet 8kw dizel büyük jeneratör, 250 torba kireç, 50 torba kükürt, 2016 adet sinek kovucu sprey satın aldıklarını ve kendilerine teslim edilen 20 adet taşınabilir şarj aleti ve 250 kişilik baklavayı ve çeşitli okullardan gelen yüzlerce öğrencinin elleriyle yazdığı Mehmetçiklerimize destek mektuplarıyla binlerce ve dua selamı iletip teslim ettiklerini söyledi.

c

Genç Akademisyen'den Mehmetçik için ikinci büyük yardım hareketi! ile ilgili etiketler genç akademisyen Mehmetçik yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kozmetik mağazasının indirim gününde kadınlar birbirine girdi! Saç saça baş başa kavga kamerada...

Zincir kozmetik mağazasının indirimi sonrası çoğu şubede izdiham yaşandı, bazı şubelerde kadınlar saç saça baş başa kavga etti.