Genç adamdan bir aydır haber alınamıyor: Ailesi ve polisler Antalya'nın her yerini arıyor

Antalya'da annesiyle birlikte yaşayan Rohat Balkı'dan tam 30 günden beri haber alınamıyor. Ailenin 3 Ocak'ta kayıp ihbarında bulunması sonrası başlatılan arama çalışmaları ise sürüyor. Yürütülen çalışmalarda şu ana kadar bir iz bulunamadı. Öte yandan genç adamın denize girme ihtimaline karşı profesyonel dalgıçlar tarafından arama yapıldığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Antalya'da annesi Ruken Gökçen ile birlikte yaşayan ve bir otomobil firmasında hasar uzmanı olarak çalışan Rohat Balkı'nın tam 30 gündür izine rastlanılmadı. Bekar olan 30 yaşındaki Balkı'yı Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Antalya Sahil Güvenlik Sualtı Eğitim Merkezi bünyesinde Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) ekipleri aradı.

Gen adamı bulmak için drone ve su altı robotu kullanılarak yapılan çalışmalarda denize grdiğine dair bir ize rastlanamadı. Yetkiler ve Balkı'nın yakınları, genç adamın sosyal medya hesaplarının incelemeye alındığını belirterek arama faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti.

Genç adamdan bir aydır haber alınamıyor: Ailesi ve polisler Antalya'nın her yerini arıyor

ANNESİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE OĞLUNUN GELMESİNİ BEKLİYOR

Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Rohat Balkı'nın gözü yaşlı annesi Rukiye Gökçen Balkı arama çalışmaları sıradanda oğluna seslendi. Anne Balkı, "Sadece bir 'Alo' desin yaşadığından haberdar olayım. Oğlumdan rica ediyorum; nerede ise bana ulaşsın. Beni üzdüğü yeter" dedi. Anne Balkı, "Oğlumun intihar edeceğine inanmıyorum.Çünkü öyle bir eğilimi ve sorunu yoktu." ifadelerini kullandı.

Genç adamdan bir aydır haber alınamıyor: Ailesi ve polisler Antalya'nın her yerini arıyor - Resim : 2

AMCA ŞAHİN BALKI: "YEĞENİMİZDEN ÜMİDİMİZİ YİTİRMEDİK"

Rohat Balkı'nın amcası Şahin Balkı SüperHaber'e yaptığı açıklamada "Bugün tam 30 gün oldu. Antalya'da atamadığımız yer kalmadı. Hiç bir iz yok. Bir sorunu da yoktu. Tam 8 aydan beri bir otomobil firmasında, düzenli olarak sabah 08:00'da gittiği, akşam da 17:00'da çıktığı bir işi vardı. Kaybolduğu günkü tüm kamera ve MOBESE görüntülerini çıkardık. Yeğenim Rohat o gün saat:13:00'da işyerinden bir arkadaşına, 'Ben bir yere gideceğim. Yemeği de dışarda yiyeceğim' diyor ve ayrılıyor. Kaleiçi'nde bir arkadaşına gidiyor. Oradan saat 17:00 sıralarında taksi ile Konyaaltı Plajı'nın olduğu yere geliyor. Burada bulunan bir büfeden bir kaç şişe bira ile çerez alıyor ve parkta oturuyor. Buradan sonra saat 23:30 sıralarında da cep telefonu oturduğu yerde bulunuyor. Bundan sonra hiç bir görüntüsüne rastlanılmıyor. Karadan,havadan ve denizden yapılan aramalarda ne kendisine ne de bir elbisesine ulaşılamadı. Kaybolduğu gece demiz sıcaklığı 20 derece. O saatte denize giren insanlar var aynı yerde. Rohat denize girse elbiseleriyle mutlaka dikkati çekerdi. Rohat'ın hiç kimseye borcu yoktu. Adeta tüm Antalya'da gidilebilecek her yer görüntüler arandı. Hiç bir iz ve bulguya ulaşılamadı. Yeğenimden ümidimizi yitirmedik."dedi.

Genç adamdan bir aydır haber alınamıyor: Ailesi ve polisler Antalya'nın her yerini arıyor - Resim : 3

300 METRE DERİNLİKTEKİ MAĞARALAR DA ARANACAK

Öte yandan kayıp Balkı'ya ait telefonun deniz kenarında bulunmasının ardından başlatılan aramalardan hiç bir netice alınamaması üzerine iki yeni arama çalışması daha yapılacağı öğrenildi. Balkı'nın yakınlarının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Rohat Balkı'nın denize girme ihtimaline karşılık, denizaltında aranması için, profesyonel dalgıçlarla anlaştığı öğrenildi. Balkı'nın Konyaaltı açıklarında 300 metre derinlikteki mağaralarda aranacağı belirtildi.

Ayrıca Balkı'nın Konyaaltı Plajı'ndan itibaren tüm ev, iş yeri güvenlik kamera ile MOBESE görüntülerinin izlenerek bir İzine ulaşılmaya çalışılacağı ifade edildi.

Genç adamdan bir aydır haber alınamıyor: Ailesi ve polisler Antalya'nın her yerini arıyor ile ilgili etiketler kayıp Deniz dalgıç Konyaaltı polis Rohat Balkı atalya arama cep telefonu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.